Öğrenciler aç kalmayı telefona tercih ediyor - Haberler - indir.com

Öğrenciler aç kalmayı telefona tercih ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-03 13:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Yapılan bir anket çalışması sonucunda, öğrencilerin telefonlarının alınmasındansa, aç kalmayı tercih ettikleri sonucu çıktı.

Günümüz teknolojisinin getirdiği kronik problemlerden biri olarak, akıllı telefon bağımlılığı ön plana çıkıyor. Son 4 – 5 yıldır artık akıllı telefon kullanmayan kimse kalmadı. Bunun yanı sıra, telefon kullanım yaşı da oldukça aşağı indi. Akıllı telefonların içerisine birçok şeyin girmesi ve kullanım alanının genişliği, beraberinde akıllı telefon bağımlılığını getirdi. Günümüzde akıllı telefona bağımlılık oranı hem ülkemizde hem de dünya genelinde zaman geçtikçe artış gösteriyor.

Zaten bilinen bir gerçek olan akıllı telefonların gençler üzerindeki etkisi, Buffalo Üniversitesi tarafından somut olarak bir kez daha ortaya kondu. Buffalo Üniversitesi’nin yaptığı araştırma sonucunda, öğrencilerin açlığı telefonlara tercih ettikleri görüldü.

Öğrencilerin hepsi, ilk olarak telefonlarını talep etti

18 – 22 yaş aralığındaki gençler üzerinde yapılan deneyde, gençler 3 saat yemek, 2 saat akıllı telefonlarından uzak kaldı. Sürenin sonunda gençlerin, bilgisayar tabanlı bazı görevleri yerine getirmeleri istendi. Bu görevler zaman ya da yemek kazanma odaklı olarak ayarlandı. Görev sonunda yarısı kadın yarısı erkek olan deneklerin hepsinin, en sevdikleri atıştırmalıklar yerine ilk olarak telefonlarını istedikleri gözlemlendi. Pediatri bölümünden Sara O'Donnell, bu sonucu az çok tahmin ettiklerini dile getirdiği gibi, bu kadarını beklemediklerinin altınız çizdi.

Ülkemizde de akıllı telefon bağımlılığın günden güne artış gösterdiği ve bu konuda ne yazık ki ülkemizin birçok ülkeden önde olduğu görülüyor.





PAYLAŞ