Öğrenci robota yaptırdığı ev ödevi ile dünya gündeminde! - Haberler - indir.com

Öğrenci robota yaptırdığı ev ödevi ile dünya gündeminde!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-21 08:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Çin’deki bir öğrencinin ara tatil dönemindeki ödevlerini robota yaptırması tüm dünyanın gündeminde yer aldı. İşte konuyla ilgili detaylar. 

Boston Dynamics'in ürettiği robot Atlas, artık daha hızlı! 

Amazon'un robot kuryeleri test edilmeye başlandı!Amazon'un robot kuryeleri test edilmeye başlandı!

Teknolojinin gelişmesi, bazı alanlarda kötü örneklerin de yaşanmasına neden oluyor. Öyle ki Çin’in Hangzhou şehrindeki bir öğrenci, yoğun ev ödevlerinden kurtulmak adına robotlardan yardım aldı. Ev ödevinin tamamını robot yardımı ile kısa süre içerisinde yapan öğrencinin bu durumu, sosyal medyada kısa süre içerisinde en çok paylaşılanlardan oldukça

Hileyi annesi yakaladı!

Sadece 15 yaşında olmasına karşın teknolojiyi çok iyi bir şekilde kullanan ve ödevlerini tamamını yapan öğrenciyi, annesi yakaladı. Öğrenci yaklaşık 650 TL’lik bir robot alırken, robotun özelliği insan el yazısını taklit edebilmesiydi. Böylece verileri defterine yazdırabilen öğrenci, ayırt edilmesi oldukça zor olan bu yazıları ile ödevlerini tamamlamıştı. Fakat temizlik sırasında robotun ortaya çıkacağını hesaplayamayan öğrenci, bu durumu itiraf etmek zorunda kaldı.

Temizlikte marifetli robot ortaya çıktı

Robotu bulduktan sonra durumu anlayan öğrencinin annesi ise bu durumu sosyal medyadan paylaştı. Fotoğrafın altına “Bu robot ev ödevlerinizi yazmaya yardım edebilir ama sınavlarınıza yardım edebilir mi?” notunu düşen Çinli anne, bu duruma tepki gösterdi. Tüm bu olaylar sonrasında en karlı çıkan ise robot satışı yapan firma oldu. Zira satışlarında ciddi bir yükseliş yaşayan firma, bu durum sayesinde ürün tanıtımını da ücretsiz bir şekilde yapmış oldu. 

Osaka Ünversitesi tarafından geliştirilen robot kafa çok gerçekçi


Londra'da Araçları Otonom Robotlar Park Edecek!Londra'da Araçları Otonom Robotlar Park Edecek!

PAYLAŞ