Öğrenci dostu Honor MagicBook X 15 tanıtıldı - Haberler - indir.com

Öğrenci dostu Honor MagicBook X 15 tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-28 21:00:21
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Rakipsiz fiyatı, üstün özellikleri ve tasarımı ile son dönemlere damga vurmayı başaran yeni dizüstü bilgisayar sektörde büyük bir dikkat çekti. Honor tarafından geliştirilen ve Honor MagicBook X 15 15 olarak adlandırılan yeni notebook, üstelik özellikleriyle rakiplerine karşı ciddi bir avantaj sunuyor.

Bilgisayar sektöründe bugüne kadar yer almayan Honor, yaptığı yeni planlama ile birlikte sektörde güçlü bir şekilde yer alacağının ilk sinyallerini verdi. Yapılan tanıtım ile birlikte piyasaya sunulan Honor MagicBook X 15 tasarımı, teknik özellikleri ve hitap ettiği kullanıcı kitlesi ile sektörün en yeni ve güçlü seçeneklerinden birisi olmayı başardı. Cihazın tasarımında güçlü metaller ile dayanıklılığı arttırılmış olması, yeni notebookun dikkat çeken ilk özelliklerinden bir tanesi. 16.9 milimetre kalınlığında, 1.56 kilogramlık ağırlığında olan yeni notebook modeli, böylece taşınabilirlik konusunda da sınıfı geçmeyi başarıyor.

Honor MagicBook X 15 Özellikleri neler?

Intel Core i5-10210U işlemci ile desteklenen yeni notebook modelinde kullanıcılar 8 GB ya da 16 GB DDR4 RAM seçeneklerinden bir tanesini tercih edebilir. Intel Graphics ile desteklenen yeni modelde depolama alanı seçeneklerinde ise 2 farklı alternatif bulunuyor. Yeni modeli tercih edecek kullanıcılar 256 GB ya da 512 GB'lık depolama alanlarından bir tanesini tercih edebiliyor. Yüksek performans sunacak işlemciye ek olarak yeni notebookta yer verilen SSD teknolojisi, yüksek hızlı okuma ve yazma işlemlerinin de cihazda desteklenmesini sağlıyor.

Honor MagicBook X 15 ekran özellikleri neler?

Cihazda ekran teknolojilerine özel bir önem verilmiş durumda. 1920 x 1080 piksel çözünürlüğüne sahip 15.6 inç büyüklüğünde ekranı bulunan yeni modelde göz sağlığının korunabilmesi adına özel teknolojiler kullanılmış. Böylece uzun saatler boyunca yeni cihazda çalışacak olan kişiler ekran ışıklarından korunuyor, ekran ışıklarında yer verilen özel teknolojiler ile göz sağlığının bozulmasını önleyebiliyor. Bu konuda özel sertifikasyonların da bulunması şirketin, kullanıcıların tüm beklentilerini göz önünde bulundurduğunu gösteriyor.

Cihaz için dikkat çeken en önemli detaylardan bir diğeri ise devasa bir batarya. 42 Wh’lık batarya ile desteklenen yeni model, üstelik hızlı şarj desteğine de sahip Bu sayede 30 dakikada yüzde 53 doluluk oranına ulaşan yeni notebook, böylece gün boyunca şarj ihtiyacı olmadan yeni notebookun kullanılmasını kolaylaştırıyor. 60 dakikada şarj edilen cihaz yüzde 88 batarya kapasitesine ulaşabiliyor. 

Honor MagicBook X 15 fiyatı ne kadar?

Türkiye'de de satışa çıkan yeni tablet dizüstü bilgisayarın satış fiyatı rakiplerine göre bakıldığında oldukça makul seviyelerde. Yapılan resmi açıklamalara göre yeni notebook serisi Türkiye'de 5999 TL'den satılacak. Mevcut donanımları ve özellikleri göz önünde bulundurulduğunda Türkiye'de en uygun fiyata sahip dizüstü bilgisayarlardan bir tanesi artık Honor MagicBook X 15 olacak. Benzer donanımlara sahip cihazlar iki kat fiyata satılırken Honor uygun fiyatıyla yüksek bir paya sahip olabilir.





PAYLAŞ