Office Dosyalarının Google Dokümanlara Aktarılma İşlemleri Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Office Dosyalarının Google Dokümanlara Aktarılma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-06 23:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

İş yaşamınız gereği ya da kişisel hayatınızda Office dosyalarını sık sık kullanıyorsanız ve dosyalarınızı tek bir yerde toplu tutmak isterseniz Google Dokümanlara aktarabilirsiniz. Bildiğiniz üzere Google Dokümanlarda, Word işlevi gören bir sistemdir. Microsoft Office uygulamaları üzerinden hazırladığınız tüm belgeler, tablolar, raporlar, slaytlar ve buna benzer tüm ögeleri internet ortamında hizmet veren Google Dokümanlar servisini açıp çeşitli düzenleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Word dosyalarınızı internet ortamına aktarmak için Google Dokümanların sunduğu hizmetten faydalanabilirsiniz. Bu sayede belgeleriniz zarar görmeden internet ortamında toplanmış olup. Nerede olursanız olun bu sistem üzerinden evraklarınıza erişim sağlayabilirsiniz. 

Birbirinden farklı özelliklere ve fonksiyonel seçeneklere sahip olan Google Dokümanlar dilediğiniz her yerden mevcut belgelerinize erişim sağlayabilirsiniz. Hem güvenli hem de son derece kullanışlı bir  hizmet olan Google Dokümanlar'a gmail hesabınız üzerinden anında erişim sağlayabilirsiniz. Belgelerinizi yine Google Dokümanlar üzerinden düzenleyebilir, farklı içerik üretebilir ve bunları yine tekrar kaydederek kullanımınızı zenginleştirebilirsiniz. Yazımızın içeriğinde ise Office Dosyalarının Google Dokümanlara Aktarılma İşlemleri Nasıl Yapılır? sorusunun karşılığını işleyeceğiz. 

Google Dokümanları daha etkin kullanmanızı sağlayacak 10 eklentiGoogle Dokümanları daha etkin kullanmanızı sağlayacak 10 eklenti

Dilediğiniz tüm dosya ve belgelerinize dilediğiniz her yerden erişim sağlamak için son derece kolay bir sistem ile çalışan ve aynı zamanda Bulut Depolama hizmeti de sunan Google Drive, söz konusu bu işlemleri yapmanız için size birbirinden farklı kolaylıklar sunmaktadır. Google Drive depolama alanına hemen hemen her türlü dosyayı yüklemek mümkündür. Burada her hangi bir sıkıntı yaşamadan işlemlerinizi hızla gerçekleştirebilirsiniz. Yükleme işlemlerinizi gerçekleştirdiğiniz taktirde dosyaların önizleme işlemlerini gerçekleştirebilir ve hatta diğer web uygulamalarında da açma gibi ek özellikleri değerlendirerek kullanımınızı zenginleştirebilirsiniz. Google Drive'ı, Office dosyalarını Google Dokümanlar üzerine aktarma işlemlerini nasıl yapacağınızı değerlendireceğiz. 

Söz konu bu aktarma işlemlerine geçmeden önce ilk olarak Google Drive'ı açın ve ardından sol kısımda yer alan Yeni butonuna tıklayın. Karşınıza çıkan yeni sayfadan Dosya Yükleme seçeneğine tıklayarak işlemlerinize devam edin. Google Dokümanlar üzerinden açmak istediğiniz tablo, belge ya da slaytı seçtikten sonra sağ alttaki ilerleme çubuğundan yüklenmesini bekleyin. Seçtiğiniz dosyaların yükleme işlemleri tamamlandığı taktirde bu alanda yer alan dosyanın adına tıklayın. Yanı gördüğünüz gibi tıkladığınızda dosyanızın önizlemesi ile karşı karşıya geliyorsunuz. Nerede olursanız olun Google Dokümanlar tüm evraklarınızın sorunsuz bir şekilde saklanmasını sağlayacaktır. 

Üst kısımda yer alan listeden, yükleme işlemini gerçekleştirdiğiniz dosyanın türüne göre seçim yaparak Google Slaytları Aç, Google Dokümanlar ile Aç ya da Google E-Tablolar ile aç seçeneklerinden birini seçerek verilerinizi bu sistem üzerinden açabilirsiniz. Şöyle ki değerlendirme yaptığımız anda gördüğümüz gibi evraklarınızı internet ortamında açmak için birçok araç söz konusudur. Masaüstü uygulamalarının özellikleri kadar olmasa da yapacağınız işlemleri büyük oranda kolaylaştıracak araçları kullanarak belgelerinizi düzenleyebilirsiniz. Belgelerinizin internet ortamında güven içerisinde saklamak isterseniz sizde Google Dokümanlar seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Gerek internet ortamında gerek bilgisayarınızda evraklarınızı güven içerisinde saklamak için size sunulan tüm imkanları sorunsuz bir şekilde kullanmaya odaklanın. 



PAYLAŞ