Oculus Rift Sistem Gereksinimleri Belli Oldu! - Haberler - indir.com

Oculus Rift Sistem Gereksinimleri Belli Oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-05-18 16:25:15
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Teknoloji

Son dönemin en çok merak uyandıran teknolojilerinden biri olan sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Rift için önerilen sistem gereksinimleri belli oldu. Oculus ekibi, oyun severlerin vazgeçilmez aksesuarı olacağının sinyallerini veren Oculus Rift'in PC platformlarında sorun yaşamadan rahatlıkla kullanılabilmesi için gerekli olan sistem gereksinimlerini paylaştı.

Oculus ekibi başkanı Atman Binstock yaptığı açıklamada Oculus Rift için Mac ve Linux platformlarındaki çalışmalarına ara verdiklerini, tamamıyla Windows versiyonuna odaklandıklarını belirtti.

2012 yılında basit bir Kickstarter projesi olarak hayata geçen, sonrasında Facebook tarafından 2 milyar dolara satın alınan sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Rift'in 2016 yılının ilk çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor. Buna rağmen Oculus ekibi tarafından geliştirilme çalışmalarının devam edildiği sanal gerçeklik gözlüğü daha şimdiden oyun dünyasının desteğini almış durumda.

Tam anlamıyla deneyim elde edeceğiniz Oculus Rift'e 1.800 TL gibi yüksek bir fiyat etiketi ile sahip olabileceksiniz. Pahalı olmasının sebebi ise eş zamanlı olarak görüntü işleme ve gecikmelerin yaşanması gibi teknik sorunların yaşanma ihtimali olması olarak belirtiliyor.

Detaylarının gelecek ay düzenlenecek 2015 E3 etkinliğinde açıklanması beklenen sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Rift'in önerilen sistem gereksinimleri şöyle:

- NVIDIA GTX 970 / AMD 290 dengi veya daha iyi ekran kartı

- Intel i5-4590 dengi veya daha iyi işlemci

- 8 GB'dan fazla RAM

- HDMI 1.3 uyumlu video çıkışı

- 2x USB 3.0 girişi

- Windows 7 SP1 ya da daha yeni işletim sistemi





PAYLAŞ