Oculus Kumanda Sisteminin Fiyatı Belli Oldu - Haberler - indir.com

Oculus Kumanda Sisteminin Fiyatı Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-10-17 14:31:00
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde Oculus kumanda sistemi teknoloji meraklılarının beğenisine sunulmuştu. Kasım ayında satışa sunulacak olan Oculus kumanda sisteminin, tanıtımının ardından fiyatı da ilgilenenler için paylaşıldı.

Oculus, geçtiğimiz yaz aylarında teknoloji dünyasına sanal gerçeklik başlığıyla birlikte çalışacak hareket kumanda aygıtları geliştirdiğini duyurmuştu. O dönemlerde, Rift kamerasının el hareketlerini takip edebileceği şekilde tasarlanacağı konusunda da bilgi verilmişti. Bu bilgilerin ardından, teknolojik aletlere ilgi duyanlarda, cihaza karşı merak uyandı. Oculus, merak edenler için geçtiğimiz günlerde Oculus kumanda sistemini tanıtıma sundu. Tanıtıma sunulan Oculus kumanda sistemi, merak edenlerin beğenisini kazanmada başarılı oldu. Bu tanıtımın ardından çok ara vermeyen şirket, cihazın fiyatını da paylaştı.

Yaz aylarında gündeme gelen Oculus kumanda sistemi, geçtiğimiz günlerde tanıtımını gerçekleşti. Kasım ayında piyasadaki yerini alacak olan sistemin fiyatı da çok zaman geçmeden meraklılarıyla paylaşıldı. Verilen bilgiye göre, Oculus kumanda sistemi 200 dolardan piyasaya sürülecek. Cihazın ön siparişi, 10 Ekim tarihinde alınmaya başladı. Kumanda sistemi ile beraber iki adet ücretsiz oyuna sahip olmak isteyenler, cihaz için ön siparişi 10 Ekim itibariyle vermeye başladılar. Ücretsiz olarak verilecek oyunlar da VR Sports ve The Unspoken olacak. Oculus VR'ın kurucusu Brendan Iribe, gerçekleştirdikleri tanıtımda kumanda sisteminin hareket sensörleri ile oda içerisindeki alanı ölçerek hareket alanı hesaplayabildiğini dile getirdi. Bu sensörler için ayrı bir ücret ödenecek ve bu ücret 80 dolar olacak. Kumanda sistemini, joystick tarzında iki kumanda oluşturuyor.  Bu iki  kumandanın üzerinde ayrı ayrı iki buton ve bir de analog tetik mekanizması bulunuyor. Oculus kumanda sistemi, 6 Kasım itibariyle satışa sunulacak.

 





PAYLAŞ