Obilet İncelemesi - Haberler - indir.com

Obilet İncelemesi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-15 16:38:02
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : İnceleme

Türkiye, Avrupa ve Orta Doğu’daki en büyük seyahat sektörlerinden bir tanesine sahip. Her ne kadar artan kurlar sebebi ile yurt dışı seyahatler ciddi düşüş yaşasa da, özellikle şehirler arası ulaşımın rakamları birçok Avrupa ülkesini geride bırakıyor. Özellikle otobüs ile ulaşım, yapılan otobüs yolculuğu sayısı, pazarın toplam hacmi gibi metrikler ile dikkat çekiyor. Ulaştırma Bakanlığı’nın verilerine göre yıllık otobüs yolculuğu sayısı 200 milyonun üzerinde. Her ne kadar otobüs yolculuğu deyince bazılarımızın aklına Esenler Otogar keşmekeşi ve kolunuzdan tutup size yazıhaneye götürmeye çalışan garip meslekli abiler gelse de, Türkiye bu sektörde online dönüşüm ciddi anlamda başarılmış durumda.

Söz konusu ulaşım olunca güvenlik ve rahatlık bir yolcu olarak öncelik verilen iki kriter. Aslında ulaşım süreci, otobüs veya uçağa adım atmadan önce değil, biletin ilk alındığı anda başlıyor. Eskiden ikisini de acenteler aracılığıyla alıyor, bileti almak için uzun uzun sıra bekliyor, tarihi ve saat konusunda aceleyle yanlış karar verebiliyor; olur da yanlış alırsak bileti değiştirebilmek için soğuk terler döküyorduk. Hem de sadece alıştığımız birkaç firmayı tanıyor, onların dışındaki firmaların fiyatlarından haberdar olamıyorduk.

Neyse ki o dönem geride kaldı; artık yüzlerce otobüs firmasının ve havayolu biletlerine hızlıca ulaşabilmenin birçok yolu var. Uçak kısmında zaten yıllardır olan bu imkanları otobüs sektörüne de getiren obilet.com uygulaması sayesinde kolaylık yüzlerce firmanın tüm biletlerine ulaşılabiliniyor. Satın alma sürecinde ise hiçbir sıkıntı yaşanmıyor, online olarak alınan bilet ile, bilet yazdırmaya da gerek kalmadan otobüse binilebiliyor.

Uygulamanın diğer bir önemli kısmı ise, biletler ile ilgili herhangi bir sıkıntı olması durumunda da obilet müşteri hizmetlerine hem telefondan hem de sosyal medya hesaplarım aracılığıyla ve 7/24 ulaşılabiliyor olması. Böylece, biletlerle ilgili herhangi bir hatalı satın alma olsa bile, bilet iptal iade ve değişiklikleri otomatik olarak yapılabiliyor.

Uygulamanın bonus özelliği ise, seyahat sırasında güneşin hangi yönden vuracağını tahmin eden bir algoritmaya sahip olması. Böylece yolculuk boyunca en rahat edebileceğimiz koltuğu seçmek çok daha kolay oluyor

Otobüs sektöründe ciddi bir dönüşüme sebep olan ve sektörü teknolojik olarak ileriye çeken uygulamada, ayrıca uçak biletlerine ulaşmak da mümkün, bu alanda bilinirlik olarak henüz bir Skyscanner olmasalar da, uçak kısmında da hızlı, güvenli bir arayüz sunuyorlar. Bu alanda ne kadar rekabetçi olacaklarını ilerleyen süreçte göreceğiz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ