NVIDIA'nın son çeyrekte kazancı 5 milyar doları aştı - Haberler - indir.com

NVIDIA'nın son çeyrekte kazancı 5 milyar doları aştı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-01 13:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji üreticisi Nvidia, tarihinde ilk defa 5 milyar dolar gelire ulaşmayı başardı. Veri merkezi bölümü zirve görürken, madencilerin de gelirlere önemli bir katkısı olduklarını belirtiyorlar. Pandemi döneminde üretici şirketlerin yaşadığı sıkıntı ile beraber yonga üretim problemlerine karşılık Nvidia kar marjını belli bir seviyede tutmayı başarmış ve yeni bir rekora da imza atmayı başardı. Marka tarihinde ilk defa bir çeyrekte 5 milyar dolar gelir elde etti. Şirketin Kasım-Ocak ayları arasını kapsayan 3 aylık finansal raporlarına göre elde edilen gelir ise 5 milyar dolar oldu. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 61, geçtiğimiz çeyreğe göre ise yüzde 6 artış yaşayan şirket, tarihte ilk kez bu rakamlara erişmiş oldu.

Nvidia son çeyrekte uçuşa geçti

Yeni NVIDIA Game Ready Sürücüsü’ne Vulkan ışın izleme desteği geliyorYeni NVIDIA Game Ready Sürücüsü’ne Vulkan ışın izleme desteği geliyor

Tabloya en fazla ise oyun bölümü katkı sağladı. Öyle ki 2.5 milyar dolar gelir sadece bu bölümden geldi. Yıl bazında ise yüzde 61 oranında bir artış gözüktü. Şirket Ampere tabanlı kartlarına yaptığı optimizasyonlar sayesinde madencilik kazanımlarını düşürürken, yine de bu dönemde madencilere 300 milyon dolara yakın kart satışı gerçekleştirdiği düşünülüyor. Bu noktada gelirin yüzde 10’u madencilerden gelmiş oldu. Gelirin bu noktada yüzde 10’u madencilerden sağlanmış oldu. Gelir dağılımındaki ikinci sıra ise veri merkezleri bölümünden oluşuyor. 1.90 milyar dolar gelir elde edildiği belirtiliyor. Geçtiğimiz yıla göre ise yüzde 100 artış olurken, Nvidia A100 hızlandırıcısı ve GDX A100 sistemleri Google dahil birçok şirketin sunucusunda bulundu.

2021 yılının mali genelinde ise 16.68 milyar dolar gelir sağlandı. Yıl bazında yüzde 53 artış yaşandı. Veri merkezi bölümü 6.7 milyar dolar toplam gelir ile yüzde 124 gibi rekor yükselişe sahip oldu. Oyun tarafı ise 7.76 milyar dolar ile yıl bazında yüzde 41 artış sağladı.


NVIDIA GeForce RTX 3060 Türkiye fiyatı açıklandıNVIDIA GeForce RTX 3060 Türkiye fiyatı açıklandı
Google ve Microsoft yetkilileri NVIDIA ve ARM anlaşmasını değerlendirdiGoogle ve Microsoft yetkilileri NVIDIA ve ARM anlaşmasını değerlendirdi

PAYLAŞ