Nvidia yapay zeka ile çizimlerinden gerçekçi fotoğraflar yaratıyor! - Haberler - indir.com

Nvidia yapay zeka ile çizimlerinden gerçekçi fotoğraflar yaratıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-20 13:21:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Nvidia tarafından geliştirilen yeni yapay zeka,  basit bir paint çizimlerinden gerçekçi manzara sahneleri çizebiliyor. İşte yapay zeka teknolojisi ile ilgili detaylar. 

Dünyanın En Üstün Ekran Kartı Nvidia TitanX Tanıtıldı!

Performans isteyenlere özel: Nvidia GeForce GTX 1660Performans isteyenlere özel: Nvidia GeForce GTX 1660

Nvidia GTC 2019 ile birlikte Nvidia yapay zeka konusunda etkileyici bir tanıtım yaptı. Geliştirdiği yapay zeka uygulaması ile gerçekçi fotoğraflar yaratmayı başaran firma, etkileyici şovu ile bu konuda ne kadar ileri seviyeye gidilebileceğinin de net bir örneği oldu.

GauGAN ile gelecek çok farklı!

Farklı görüntüler yaratmayı başaran ve gerçek görüntülere benzeyen kareleri ortaya çıkaran bu uygulama Nvidia tarafından GauGAN olarak adlandırıldı. Basit çizimlerden gerçekçi fotoğraflara dönüşümü saniyeler içerisinde gerçekleştirebilen uygulama, bu hızıyla da etkileyici durumda.

Basit bir çizim ekranına sahip olan uygulamada, boya kovası ile boyama yapabiliyor, kalem ile çizgiler çizebiliyor ve fırça ile bölgesel boyalama gerçekleştirebiliyorsunuz. Daha sonrasında ise araç seçimleri ile çizime başlayan kullanıcılar, ne çizmek istiyorsa simgeler bölümünden onu seçerek ekrandaki alana yerleşimi yapıyor. Kullanıcıların çizimlerine göre çok yapraklı ya da sadece dallardan oluşan bir ağaç çizme yeteneğine sahip uygulama, böylece gerçekçi fotoğrafların oluşturulmasını mümkün kılıyor.

Tensor sistemi ile gerçekçi sonuçlar

Uygulamanın hızlı ve pratik çözümünün yanı sıra dikkat çeken bir diğer özelliği ise gerçek zamanlı olarak gerçek sonuçlar üretebilmesi. Bu bakımdan gelecekte çok daha farklı örneklerini görebileceğimiz yapay zeka sistemi, gerçekte olmayan manzaraların, insanların çizilmesinde etkili bir araç olacak.

Satışa sunulmayacak olan uygulama, Nvidia tarafından farklı uygulama ve hizmetlere ek olarak kullanılmasına izin verecek. Bu sistem ile aynı zamanda Nvidia, yazılım konusunda da elini güçlendirmiş durumda. Firma tarafından paylaşılan demo ise şöyle; 

 

Nvidia GeForce RTX 2060 Özellikleri ve Fiyatı Belli Oldu 



PAYLAŞ