Nvidia RTX3090 ile birlikte eldiven sürprizi! - Haberler - indir.com

Nvidia RTX3090 ile birlikte eldiven sürprizi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-24 12:45:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük ekran kartı üretici şirketi olan Nvidia’dan ekran kartı siparişi vere bir oyuncu, kart eline ulaştığında ilginç bir kutu içeriği ile karşı karşıya kaldı. Buna göre kutu içinden eski ve sarı bir eldiven çıktığını bildirdi. Dünyanın en güçlü ekran kartı modeli olan RTX 3090 ekran kartını sipariş eden bir reddit kullanıcısı olan antonyjweet, ekran kartının oyun oynarken aşırı seviyelerde ısındığını farketti. 110 derecelere kadar çıkan ekran kartını tamir etme işine girişen oyuncu, RTX 3090’ın gönderiminden önce termal pedlerinin karttan çıkarılmadığını düşündü. Garanti kapsamından çıkacağını bilerek ekran kartını parçalarına ayıran oyuncu, sarı bir işçi eldiveni ile karşılaştı.

RTX 3090 ile eldiven ortaya çıktı

RTX 3000 serisi kartlar ile uyumlu işlemcilerRTX 3000 serisi kartlar ile uyumlu işlemciler

" Ekran kartının 110 dereceye nasıl bu kadar hızlı çıktığını anladım. Eldiveni çıkardıktan sonra yaptığım 1 buçuk saatlik stres testinde en fazla 86 dereceyi gördüm" diyen antonyjeweet’in problemi de çözülmüşe benziyor. Reddit kullanıcısı ayrıca, Nvidia’ya bu durumu bildirdiğini ve başta garanti dışı bırakma prosedürünü uyguladığını belirtiyor. Sebep olarak ise kullanıcının kendi isteği ile ekran kartını parçalara ayırdığı gösteriliyor. Ancak Nvidia, söz konusu kartın RTX 3090 FE’nin fabrikadaki üretim aşamasında birisinin eldiveninin kartın içine kaçtığını fark edince, kendisinin de istemesi durumunda oyuncuya yardım etmeyi kabul etmişler.

Nvidia ile diyaloğunu anlatan oyuncu, Nvidia’nın en baştaki kesin tavrı sonrasında ekran kartını tekrar garanti kapsamında alıp eğer istemiyorsa onlara gönderebileceği ve kartın tamir edileceğini yada kartın bu şekilde kullanıma devam edebileceği belirtiliyor.


Nvidia RTX 4000 için tarih verildiNvidia RTX 4000 için tarih verildi
Nvidia RTX A2000 GPU tanıtıldıNvidia RTX A2000 GPU tanıtıldı

PAYLAŞ