Nvidia RTX A2000 GPU tanıtıldı - Haberler - indir.com

Nvidia RTX A2000 GPU tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-11 14:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Nvidia, profesyonel iş istasyonları adına tasarlanan yeni RTX A2000 GPU'yu salı günü içerisinde yurt dışında satışa çıkardı. Nvidia'nın şu ana kadarki en küçük Amper tabanlı GPU'su olarak değerlendirilen bu yeni ürün küçük form faktörlü iş istasyonlarına kolaylıkla yerleştirilebiliyor. 

Nvidia’nın eski Quadro kartları gibi, RTX A2000'de ilk olarak ışı izleme ve Nvidia’nın AI özelliklerinden faydalanmak isteyen profesyonel kullanıcılar için tasarlandı. Aynı zamanda A serisi GPU'ların en yenisi olma özelliğine sahiptir. RTX A2000, 3328 CUDA çekirdeği, ECC’li 6GB GDDR6 bellek ve 6001Mhz bellek saati ile bir arada kullanıldığında 8 teraflop GPU performansı sunabilir. Bu, Nvidia’nın RTX 3050 dizüstü bilgisayar GPU'su gibi kağıt üzerinden daha başarılı gözükmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda sadece 70 watt güç tükeniyor ve bu sebeple de güç açısından da oldukça verimlidir. 

Nvidia GeForce Now fiyatları arttı!Nvidia GeForce Now fiyatları arttı!

RTX A2000, Nvidia’nın en yeni Ampere mimarisi üzerine kuruludur. Blender, Autodesk 3ds Max ve daha fazlası gibi üç boyutlu modelleme ve işleme yazılımlarında performansı daha da üst düzeye çıkarmak için tasarlandı. İkinci nesil olarak RT çekirdekleri, Al araçları için üçüncü nesil tensör çekirdekleri ve PCle 4 desteğine sahiptir. Kompakt ve düşük profilli tasarımı, tek bir fan yardımıyla ve arkada yer alan dört DisplayPort 1.4 bağlantı noktasına sahiptir. Bu da onu birden çok monitöre sahip olan iş istasyonları için daha kullanışlı hale getiriyor. Nvidia, büyük ve küçük iş istasyonlarına yerleştirilen bir form ile beraber RTX A2000’in uzaktan çalışma sistemini benimsemiş olanları hedef aldığını belirtiyor ve 3D tasarım işlerinin güçlenmesine de yardımcı oluyor.

Sadece 6,86 cm yüksekliğinde ve 16,76 cm uzunluğundadır ve minyatür bir RTX 3060’ın boyutundan daha da uygundur. Genel olarak ise RTX A2000 GPU oldukça büyük boyutlara sahip olan RTX 3090’ın neredeyse yarısı kadardır. Nvidia RTX A2000’i Asus, Dell, HP, Lenovo ve daha pek çok iş istasyonunda kullanılabilir hale getirmek adına çeşitli ortaklarla beraber çalışıyor. RTX A2000 GPU, Nvidia iş ortakları tarafından, ekim ayı içerisinde yaklaşık olarak 450 dolar fiyatla piyasada yerini alacak.


NVIDIA, DLSS desteği verdiği yeni oyunları açıkladıNVIDIA, DLSS desteği verdiği yeni oyunları açıkladı
Nvidia GeForce Now İstanbul sunucusunu duyurduNvidia GeForce Now İstanbul sunucusunu duyurdu
Nvidia RTX 4000 için tarih verildiNvidia RTX 4000 için tarih verildi

PAYLAŞ