Nvidia RTX 3080, 3070 ve 3060 Ti mining'i engelleyecek - Haberler - indir.com

Nvidia RTX 3080, 3070 ve 3060 Ti mining'i engelleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-20 16:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

NVIDIA, üretimi yeni yapılan GeForce RTX 3080, 3070 ve 3060 Ti ekran kartlarının hash oranında düşüklük yaparak madenciler tarafından daha az tercih edilmesini saplayacak.

NVIDIA, bugün içerisinde resmi blogu üzerinden yapmış olduğu açıklamada yeni modellere ek olarak piyasada şu an satışta olan kartların da daha düşük hash performansına sahip olacağının bilgisi verildi. 

NVIDIA'nın son çeyrekte kazancı 5 milyar doları aştıNVIDIA'nın son çeyrekte kazancı 5 milyar doları aştı

NVIDIA'nın konuyla ilgili açıklaması

GeForce ürünleri oyuncular için üretilmiş ve birçok yeniliğe sahiptir. RTX 30 serisi, oyunculara ve içerik oluşturuculara kaliteli görseller ve performans sunan, özel RT Çekirdekleri ve Tensör Çekirdekleri ile ikinci nesil RTX mimarisi üzerinde çalışılmıştır. NVIDIA GPU’lar programlanabilir şekilde olduğu için, kullanıcılar iklim simülasyonu ve gen dizilemeden derin öğrenmeye ve robotiklere kadar düzenli olarak yeni uygulamalar ortaya çıkardılar. Kripto para madenciliği de bunlar arasındadır. 

Hash Rate yarıya indirme özelliğine sahiptir

GeForce GPU’ların oyuncuların tarafında geçmesine yardımcı olmak adına Şubat ayı içerisinde tüm GeForce RTX 3060 grafik kartlarının düşük bir Ethereum hash oranıyla gönderildiği bilgisi verildi. Bugün, yeni üretilen GeForce RTX 3080, RTX 3070 ve RTX 3060 Ti ekran kartlarına azaltılmış bir ETH hash oranı uygulayarak ek önlemler almayı tercih ediyor. Söz konusu bu kartlar Mayıs sonlarında gönderilemeye başlayacak. 

Oyuncularla iletişim kurulacak

Bu GPU'lar ilk aşamada tam bir hash oranıyla kullanıcıların karşısına çıktığından, müşterilerin GeForce ürünlerini satın almalarında tam olarak ne gibi bir gelir elde ettikleri sağlanıyor. Buna yardımcı olmak adına GeForce ortakları GeForce RTX 3080, RTX 3070 ve RTX 3060 Ti kartlarını “Lite Hash Rate” veya “LHR” tanımlayıcıyla etiketliyor. Tanımlayıcı, perakende ürün listelerinde ve kutuda bulunacak. Bu azaltılmış hash oranı sadece LHR tanımlayıcısına sahip yeni üretilmiş kartlar için geçerli olacak ve önceden satın alınmış kartlar için geçerli değildir. GeForce RTX GPU’lar, oyucular ve dijital deneyimler yaratanlar için özel olarak RTX gerçek zamanlı olarak ışın izleme, yapay zeka destekli DLSS kare hızı yükseltici, en iyi sistem gecikmesi için NVIDIA Reflex süper hızlı yanıt oluşturma ve daha pek çok ileri teknoloji ürünü sunmuştur.

 


Nvidia GeForce Now dünya genelinde zamlandıNvidia GeForce Now dünya genelinde zamlandı
Nvidia RTX 3090'da değişen tek şey adı!Nvidia RTX 3090'da değişen tek şey adı!
Nvidia, GTX 1080 Ti efsanesini tekrardan üretebilirNvidia, GTX 1080 Ti efsanesini tekrardan üretebilir

PAYLAŞ