Nvidia, MacBook'lardan 7 Kat Daha Hızlı Olduğunu İddia Ettiği Dizüstülerini Tanıttı - Haberler - indir.com

Nvidia, MacBook'lardan 7 Kat Daha Hızlı Olduğunu İddia Ettiği Dizüstülerini Tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-27 14:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Tayvan’da gerçekleşecek olan Computex 2019 etkinliği öncesinde Nvidia cephesinden yeni ürünlerin tanıtımı yapıldı. Bu yeni dizüstü bilgisayar modelleri piyasaya MacBook’lara rakip olarak giriş yapacak. Ürün kategorisi hem hafif hem de yüksek performanslı olan bu cihazlar sahip olduğu özellikler ile dikkat çekiyor. Dizüstü bilgisayarlar mobil işlemci teknolojilerinin gelişmesi ile beraber artık hantal olmak yerine hafif ve yüksek performanslı bir cihaz oluyorlar. Görüntü işlemcileri tarafından üst düzey isim olan Nvidia, yaşanan son gelişmeler ile ürün gamına yeni başarılı cihazlarını ekledi. Gerçekleşen basın toplantısı ile beraber Computex 2019 öncesi Nvidia RTX ekran kartı destekli yeni dizüstü bilgisayar modelleri görücüye çıktı.

Nvidia’dan Hafif ve Üst Düzey Performanslı Yeni Modeller

Tesla'dan Nvidia Hakkında AçıklamaTesla'dan Nvidia Hakkında Açıklama

Bu yeni bilgisayar Studio aldı bir platform ile gelirken bu yenilik ile beraber grafik birim hızı artırılması hedefleniyor. Bu yeni ürün yelpazesinin asıl hedefinin MacBook kullanıcıları kendisine çekmek olduğu biliniyor. Profesyonel kullanıcılar için özellikle fotoğrafçılar, uygulama geliştiricileri ve tasarımcılar için doğru bir deneyim sunabilecek. Bu yeni dizüstü bilgisayar serisinde 17 farklı bilgisayar görüyoruz. Üretici ortakları tarafından ise Asus, Dell, Acer, HP, MSI ve Razer gibi isimleri görüyoruz. Serinin başlangıç fiyat etiketi ise 1599 dolar olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm bu modellerde Nvidia grafik işlemcileri yer alırken GPU tarafında ise RTX 5000, 4000 ve 3000 gibi isimler haricinde GeForce RTX 2080, 2070 ve 2060 GPU’ları da bulunuyor. Ayrıca Nvidia tarafından iddia edilene göre bu bilgisayarlar Apple MacBook Pro’dan ortalama 7 kat daha hızlı olacak. RTX 5000 GPU ile bu yüksek performanslı cihazlar 16 GB GPU hafızasına sahip olacaklar. 4K çözünürlüklü ekranlar barındıracak olan modellerde Max-Q teknolojisini de göreceğiz.


Monster Nvidia GTX16 Kartlı Gaming Laptop Modellerini DuyurduMonster Nvidia GTX16 Kartlı Gaming Laptop Modellerini Duyurdu
Nvidia: Süper Bir Şey Geliyor!Nvidia: Süper Bir Şey Geliyor!

PAYLAŞ