Nvidia işlemci pazarına girmeye hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Nvidia işlemci pazarına girmeye hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-17 17:45:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

ARM’ı satın almasının hemen sonrasında Nvidia’nın önünde yeni bir pazar daha açılmış oldu. Sunucularda verimlilik arayan ve ARM tabanlı işlemci tercih eden üreticiler Nvidia’nın hedefinde.

Teknoloji tarihinin şimdiye kadar gerçekleşmiş olan en önemli satın alımlarından birisine imza atarak mobil yonga devi ARM’ı 40 milyar Dolar ücret karşılığında bünyesine katan Nvidia; geleceğe dair planlarını da anlattı. Yapay zeka yanında sunuculara yönelik işlemciler de masada.

ARM satışı için Nvidia sona gelindiARM satışı için Nvidia sona gelindi

Nvidia işlemciler mi geliyor?

Nvidia patronu Huang yapmış olduğu ilk açıklamalarında yapay zeka teknolojilerine yönelik olarak sunuculardan akıllı telefonlara kadar her ölçeğe hitap eden mimariler planladıklarını ifade etmişti. ARM’ın normal mimari geliştirme ve lisans faaliyetlerine devam etmesi beklenirken diğer taraftan işlemci ihtimali de devreye girdi.

Qualcomm ve Huawei gibi teknoloji firmaları bugüne kadar ARM mimarilerini optimize ederek sunucularda kullanılacak işlemciler tasarlanmıştı. Sonrasında ise ARM sunuculara yönelik olarak daha güçlü Neoverse çekirdek mimarisini erişime açmıştı.

Kendisine yönelik sorulan bir soru üzerine Huang, eğer ARM ekosisteminde işlemci ihtiyacına yönelik olarak herhangi bir talep oluşması durumunda Nvidia markası adı altında işlemci tasarlayabileceklerini dile getirdi. Huang ekosistemin ilgisine göre teknolojileri daha da zenginleştirmenin hayalini kurduklarını vurguladı.

Huang’ın üstü kapalı olarak işlemci üretme niyetini açık ettiği ifade ediliyor. Aslında Nvidia geçmiş Tegra dönemlerinde 64-bitlik özelleştirilmiş ARM çekirdekleri kullanmıştı. Bu bakımdan yabancı sayılmaz. Sunucu tarafında da düşük yoğunlukta işlemler için ARM çözümlerini tercih eden firmalar oldukça fazla. Nvidia’nın yakın bir dönemde işlemci sektörüne gireceğini söylemek yanlış olmaz.


PlayStation 5 kutu içeriği içeriği belli olduPlayStation 5 kutu içeriği içeriği belli oldu

PAYLAŞ