Nvidia, GTX 1080 Ti efsanesini tekrardan üretebilir - Haberler - indir.com

Nvidia, GTX 1080 Ti efsanesini tekrardan üretebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-07 11:06:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Ekran kartı üretici marka NVIDIA’nın Pascal tabanlı GeForce GTX 1080 Ti üretimine yeniden başladığı ve ekran kartının piyasaya geri dönebileceği iddia ediliyor. NVIDIA tarafından bugüne kadar en iyi üretilen kartlardan birisi olarak gösterilen GeForce GTX 1080 Ti modelinin tekrar tedarik edilmeye başlanabileceği iddia edildi. Quasar Zone adlı forumdan kullanıcılardan birinin eski 1080 Ti ekran kartını arıza sebebi ile değişime gönderdikten sonra kendisine yeni bir GeForce GTX 1080 Ti modelinin geldiği söylemesi bu iddialara sebep oldu.

Amiral gemisi seviyesinde olan pascal ekran kartı GeForce GTX 1080 Ti’nin piyasaya sürülmesinden bu yana 4 yıldan uzun bir süre geçti. Pascal GP102 GPU tabanlı GTX 1080 Ti, önceki Maxwell nesli amiral gemisi modellere göre ciddi bir performans artışı sundu. AMD’nin buna ise GTX 1080 ile rekabet edebilen Vega 64 olması şirket için ciddi bir başarı oldu. AMD’nin NVIDIA’ya beklendiği gibi bir yanıt sunması birkaç yıl aldı. AMD geçtiğimiz yılın sonunda Big Navi GPU’ları yüksek performans tutkunları için oyun ekran kartı segmentinde rekabetçi bir geri dönüş yaptı.

Nvida GTX Serisi Kartlara Yeni Özellik GeldiNvida GTX Serisi Kartlara Yeni Özellik Geldi

NVIDIA GTX 1080 Ti geri gelebilir

Hala başarılı bir performansa sahip olan ekran kartlarının geri dönüş yapması oldukça dikkat çekiyor. İadeye gönderilen kartın yenisinin üretim tarihinin 2021 olması kafaları karıştırıyor. Kartın bir EVGA SC modeli olduğunu da belirtelim. EVGA’nın NVIDIA GPU tabanlı grafik kartlarına 3 yıllık bir garanti sözü bulunuyor. Daha yeni değiştirilmiş bir kartın partilerini üretmek garanti için olsa bile pek mantıklı bir durum olarak gözükmüyor. Diğer yandan EVGA’nın yeni birimler üretmek için yedek ünitelerini de kullanması da mümkün bulunuyor. Bakalım şirketin GTX 1080 Ti serisi pazarda tekrardan yerini alacak mı göreceğiz.


GTX 1650 muhteşem teknik özellikler ile geliyor!GTX 1650 muhteşem teknik özellikler ile geliyor!
ASUS GeForce GTX 1650 Ekran Kartı Modellerini DuyurduASUS GeForce GTX 1650 Ekran Kartı Modellerini Duyurdu

PAYLAŞ