NVIDIA GeForce Now Türkiye'de ikinci sunucusunu aktif hale getirdi!   - Haberler - indir.com

NVIDIA GeForce Now Türkiye'de ikinci sunucusunu aktif hale getirdi!  

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-30 13:30:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

NVIDIA tarafından geliştirilen bulut oyun hizmeti için Türkiye'de önemli bir gelişme yaşandı ve İstanbul sunucusu aktif hale getirildi. 

Bulut oyun hizmeti ile tüm dünya genelinde hizmet vermeyi hedefleyen NVIDIA Türkiye pazarını da oldukça önemsiyor. 2018 yılından itibaren bilgisayar platformlarında kullanılmaya başlanan bulut oyun akış hizmeti daha fazla pazarda yer alarak kullanıcı sayısını da arttırmayı başarmıştı. Türkiye'de kullanıma sunulduğu ilk günlerde tek bir sunucu ile hizmet verilmesi, zaman zaman performans sorunlarına yol açarken şirket 2. sunucusunun da aktif hale getirildiğini belirtti.

NVIDIA Oyun Servisi İlk Kez Mart’ta Sunulmuştu

NVIDIA tarafından geliştirilen sistem, Türkiye'de ilk kez 2021 yılının Mart ayı itibariyle duyurulmuştu. Ankara'da kurulan özel bir sunucu üzerinden hizmet vermeye başlayan servisler, yoğunluk durumlarında zaman zaman kullanıcıların tepkisini çekmişti. Ancak iki sunucunun da aktif hale getirilmesi ile birlikte Türkiye'de iki farklı sunucu üzerinden kullanıcılar hizmet almaya başlayabilecek. 2. sunucu merkezini İstanbul'da kuran şirket, yeni sunucu ile birlikte gelecek özellikleri de paylaştı.

Buna göre kullanıcılar daha az gecikme süreleri ile daha iyi bir performansla oyunları oynayabilecek. Üstelik mevcut gelişmedeki en önemli özellik, bekleme sürelerinin tamamen sona ermiş olması. Böylece kullanıcılar artık beklemeye gerek kalmadan hızlı bir şekilde oyunlara giriş yapabilecek. Oyunlara erişim sırasında özellikle bekleme sürelerinin olması, kullanıcıların oyuna giriş ekranında uzun süre beklemesine neden olabiliyor. 2. sunucu ile birlikte bu ortadan kaldırılırken kullanıcılar en iyi performans alabileceği sunucuya otomatik olarak bağlanabilecek. 

Ücretsiz Kullanımıyla Dikkat Çekiyor!

Oldukça farklı oyun kütüphanesine sahip olan sistem, üstelik ücretsiz bir pakete de sahip. 1 saatlik oturum süresi ve sınırlı kapasitede olma şartı ile kullanıcılar ücretsiz üyeliği satın alarak oyunları oynama şansına erişebiliyor. Ancak sınırsız bir şekilde erişim isteyen kullanıcıların Premium olarak adlandırılan ücretli aboneliği satın alması gerekiyor.

Aylık 74.90 TL'lik bir etiket fiyatına sahip olan Premium paketi ile öncelikli erişim, uzatılmış oturum süresi ve NVIDIA’nın popüler özelliği RTX desteği sunuluyor. Sistemi daha uzun süreli kullanmak isteyenler için 3 aylık 179.7 TL ücretli özel bir paket de mevcut. 





PAYLAŞ