Nvidia eski Windows sürümlerine desteğini kesiyor! - Haberler - indir.com

Nvidia eski Windows sürümlerine desteğini kesiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-15 16:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Ekran kartı üretici marka NVIDIA, ekim ayı ile beraber Windows 7, 8 ve 8.1 işletim sistemleri için yazılım desteğinin sonlandırılacağını açıkladı. 4 Ekim tarihinde ise sadece Windows 10’a çıkacak olan ilk güncellemeyi yayınlayacak. Bilgisayar pazarının yazılım devi NVIDIA, Windows 7, 8 ve 8.1 işletim sistemleri için desteğin kesileceğini resmi olarak açıkladı. Bu eski işletim sistemlerine destek kesildikten sonra, bir süre daha kritik güvenlik güncellemelerinin verileceğini belirtti. Hatırlatacak olursak Microsoft’ta Windows 7 ve 8’in desteğini kestiğini açıklamıştı. Destek süresinin uzatıldığı Windows 8.1’in desteği de Ocak 2023 yılında bitiyor. NVIDIA ise önümüzdeki Ekim ayında söz konusu işletim sistemlerine yazılım desteğini sonlandırıyor.

NVIDIA konu hakkında şu sözleri dile getiriyor. Kullanıcılarımızın büyük bir çoğunluğu Windows 10 işletim sistemine geçti. GeForce kullanıcılarımıza mümkün olan en iyi güvenlik, destek ve işlevselliği sunabilmek adına, NVIDIA artık Windows 10 işletim sistemine odaklanacak"

Windows 10'un son kullanım tarihi açıklandıWindows 10'un son kullanım tarihi açıklandı

NVIDIA’dan Windows 7 ve 8 serisinin desteği sonlandırılıyor

Şuan için dünya genelinde Windows 10 kullanan toplamda 1.3 milyar cihaz bulunuyor. Ancak dünyanın çoğu yerinde aktif olarak Windows 7 kullanan cihazlarda bulunuyor. Statcounter verilerine göre Windows 7 kullanımı tüm Windows işletim sistemlerine oranla %15 seviyelerinde bulunuyor. Ancak Windows 10 Steam kullanıcı sayısı noktasında lider bulunuyor. Steam kullanıcılarının %93’ü Windows 10 kullanırken, sadece %2’lik kısmı Windows 7 kullanıyor. Diğer yandan Microsoft’un yeni işletim sistemini Ekim ayında tanıtması bekleniyor. Bu noktada yeni işletim sisteminin Windows 11 olması beklenirken, NVIDIA tarafındaki bu değişim ise net bir kanıt olarak karşımıza çıkıyor.

NVIDIA, Windows 7, 8 ve 8.1 işletim sistemlerinin desteğini 31 Ağustos tarihinde yayınlayacağı son güncelleme sonrasında bitirmiş olacak. 4 Ekim tarihinde ise sadece Windows 10 için güncelleme yayınlanacak.


Windows 11 için 11 dakikalık video yayınlandıWindows 11 için 11 dakikalık video yayınlandı
Milyonlarca Windows kullanıcısı tehlike altında olabilirMilyonlarca Windows kullanıcısı tehlike altında olabilir

PAYLAŞ