Nvidia ekran kartıyla Freesync özelliği nasıl aktif edilir? - Haberler - indir.com

Nvidia ekran kartıyla Freesync özelliği nasıl aktif edilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-16 17:10:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Şayet Freesync desteği olan bir monitöre sahip indir.com okuru iseniz, artık AMD’ye mahkum kaldığınız günleri bundan böyle geride kaldığı haberini sizlere vermek istiyorum. Nvidia ekran kartı ile Freesync özelliğinin nasıl bir şekilde aktif edeceğinizi size anlatacağım.

Freesync monitör – Nvidia ekran kartı ilkesine sahip olan kullanıcıların uzun yıllardır beklediği özellik eninde sonunda kullanıcılara sunulmuş oldu. Geçtiğimiz hafta Nvidia’nın sürücü güncellemesi ile kullanıcılara sunacağını ifade etti. Bundan böyle bütün Freesync monitör sahiplerinin kullanımına sunulmuş oldu.

Nvidia Titan RTX ekran kartı duyuruldu!Nvidia Titan RTX ekran kartı duyuruldu!

Peki Freesync ve G-Sysnc nedir?

kullandığınız monitörün maksimum ekran tazeleme oranı aşıldığında ekranda bekleme olmadan ekran kırılmalarını ortadan kaldıran Freesync ve G-Sync teknolojisi, bu sayede anlık takılma ve yırtılma gibi sorunlarla karşı karşıya kalmazsınız. Şayet sizde zamanında yalnızca Freesync desteği olan bir monitör tercih eden okurumuzsanız, aynı zamanda Nvidia GeForce serisi bir karta sahipseniz, bu özelliği kullanmamanız için herhangi bir neden yok.

Peki Nvidia ekran kartı ile Freesync özelliğini nasıl aktif edebilirsiniz?

Her şeyden önce yapmanız gereken ekran kartınızı monitöre DisplayPort aracılığı ile bağlamanız gerekiyor. HDMI desteği olmadığını da size hatırlatmak istiyorum. İlk kurulum sürecinde Display Driver Uninstaller kullanarak bütün sürücüleri temizlemenizi tavsiye ediyorum. Ardından yeni bir sürücü kullanarak temiz bir kurulum yapmanız en temiz iş olacaktır. Bağlantı ayarlarını yapıp sürücü işlemlerini kurduktan hemen sonra, monitörünüzde yer alan FreeSync desteğini kendi menü aracılığı ile açmayı unutmayın. Daha sonra Nvidia Control Panel uygulamasını açın. Çözünürlüğü değiştireceğiniz sekmeye geçebiliriz artık.

Burada FreeSync destekli monitörümüzü seçmemek için bir neden yok. Soldan Set up G-Sync menüsüne sıra geliyor. Son olarak Enable G-Sync, G-Sync Compatible seçeneğini aktif hale getirmeyi unutmadan, Apply demeyi unutmuyorsunuz.

 

 


Nvidia GeForce RTX 2050 ortaya çıktıNvidia GeForce RTX 2050 ortaya çıktı
Nvidia GeForce RTX 2060 3 Farklı Modelle Geliyor!Nvidia GeForce RTX 2060 3 Farklı Modelle Geliyor!

PAYLAŞ