NVIDIA DLSS, 3DMark Port Royal’da performans artışı sağlıyor - Haberler - indir.com

NVIDIA DLSS, 3DMark Port Royal’da performans artışı sağlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-05 16:05:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

NVIDIA’nın Deep Learning Super Sampling (DLSS) teknolojisi için dünyanın ilk ışın izleme testi olan 3DMark Port Royal’da yeni bir özellik testi yayınlayan Futuremark, DLSS 3Dmark Port Royal’da oluşturulan nesneler üzerinde keskin ve pürüzsüz kenarlar korurken rendering işlemini hızlandırmak için derin öğrenme teknolojisini uyguluyor.

3DMark Port Royal’da Ray Tracing açık bir şekilde mükemmel ışık efektlerine sahip grafikler elde edecek oyuncular, DLSS sayesinde ise akıcı oyun ve yüksek kare hızlarına sahip bir şekilde sizin karşınıza çıkacak. Gerçek zamanlı ışın izlemeye sahip yansımalar ve gölgeler içeren yeni bir kıyaslama aracı olan 3DMark Port Royal, DXR ışın izleme performansının çeşitli NVIDIA Turing tabanlı GeForce RTX GPU’larda nasıl ölçeklendiğini göstermek için kullanılabiliyor. 3DMark Port Royal’in yeni DLSS özelliği testi, gerçek zamanlı ışın izleme esnasında ciddi anlamda performans kazanımları olduğunu gösteriyor. 3D Mark Port Royal’da DLSS açmak %50 gibi bir oranla performans artışı sağlıyor.

Nvidia'ya kripto madencilik davasıNvidia'ya kripto madencilik davası

DLSS ne işe yarıyor?

Nesne kenarlarına ve diğer yüksek kontrastlı bölgelere görüntü geliştirme ve yumuşatma özelliğini akıllı bir şekilde uygulayan DLSS, işlenen sahnenin çok boyutlu özelliklerini çıkarmak için derin bir sinir ağı kullanıyor. Bahsi geçen bu işlemin TAA ya da diğer çözümlerde karşılaşılan bütün sahnenin flu olma nedenini önleyerek, yumuşatılmış düz kenarlar elde edilmesini sağlıyor. Performansı artıran DLSS, aynı zamanda görüntü netliğini, keskinliğini ve geçici kararlılığı korumaya yardımcı oluyor.


Nvidia, RTX 2060'ı DuyurduNvidia, RTX 2060'ı Duyurdu
Nvidia ekran kartıyla Freesync özelliği nasıl aktif edilir?Nvidia ekran kartıyla Freesync özelliği nasıl aktif edilir?

PAYLAŞ