Nvidia Dizüstü RTX Kartlarını CES 2019'da Görebiliriz - Haberler - indir.com

Nvidia Dizüstü RTX Kartlarını CES 2019'da Görebiliriz

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-12 13:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Ekran kartı üretimi noktasında önce firmalardan olan Nvidia’nın yepyeni kart model serisi olan RTX kartlar geçtiğimiz aylarda tanıtılmış ve masaüstü bilgisayarlar için satışa sunulmuştu. Sunmuş olduğu performansın yanı sıra fiyat etiketi ile de dikkat çeken bu kartların şimdi ise dizüstü versiyonları büyük bir merak içerisinde bekleniyor. Ancak bu bekleyiş uzun sürmeyecek ve Nvidia’nın yeni RTX kartlarının laptop olan versiyonlarını CES etkinliğine yakın zamanda tanıtılması bekleniyor. Wcctech tarafından yayınlanan raporda "Kaynaklarımızdan elde edindiğimiz bilgilere göre RTX serisinin mobil versiyonları CES zamanında çıkacakken 2080 Max-Q modeli biraz daha sonra çıkacak" olarak bir açıklama yer alıyor.

Nvidia Laptop RTX Ekran Kartları

Sızdırılan bir dökümana göre ise Nvidia’nın laptop modeller için RTX 2080 mobil ve RTX 2080 Max-Q modelleri haricinde bazı isimlerde gözükmüş durumda. Bunlar ise RTX 2070, RTX 2070 Max-Q, RTX 2060 Ti, RTX 2060, RTX 2050 ve RTX 2050 Ti olarak gözüküyor. Bu modellerin ise dizüstü bilgisayarlar için kullanıma sunulması bekleniyor. Ayrıca Max-Q tasarımlı olan kartların sadece üst seviye olan 2070 ve 2080 serilerine özel olacağı da ifade ediliyor. Diğer yandan Nvidia, dizüstü bilgisayar üreticileri ile mobil ekran kartı kullanan cihazların kalınlığını standarta indirme için çalışmalarını da sürdürdüğü ifadesi bilgiler arasında yer alıyor.

Nvidia şirketinin RTX Max-Q kullanan cihazları için sunmuş olduğu minumum kalınlık ise Z yüksekliği olarak ifade ediliyor. Wcctech’e göre ise bazı RTX Max-Q standartına sahip olan laptoplar 20 mm’den daha ince olarak piyasaya giriş yapıyor. Daha önce üreticiler ile Z yüksekliğini GTX serisinde olduğu gibi yapılandırılmıştı. Yine bu durum gerçekleşir ise RTX ekran kartına sahip laptopların boyutları çok aşırı büyümeyecek ve bu sayede bir hantallık sağlanmamış olacak.





PAYLAŞ