NVIDIA CEO'sundan RTX 3000 açıklaması - Haberler - indir.com

NVIDIA CEO'sundan RTX 3000 açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-06 21:30:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Yakın zamanda çıkan ekran kartı RTX 3000 serisi için arz-talep dengesinin 2020 yılı içinde kurulamayacağını ifade eden NVIDIA CEO'su, ortada bir arz değil talep sorunu olduğunu, insanların yeni ekran kartlarına beklenenden daha fazla ilgi gösterdiğini ifade etti.

Ekran kartları söz konusu olduğunda akla ilk gelen şirketlerden birisi olan NVIDIA, Ampere mimarisine dayanan yeni nesil RTX 3000 ekran kartlarını geçtiğimiz ay satışa sunmuştu. Ya da en azından denemişti denilebilir. Zira hem RTX 3080 hem de RTX 3090, satışa sunulur sunulmaz hızlı bir şekilde tükendi ve milyonlarca oyuncu, yeni nesil ekran kartlarını satın alamadan ‘stoklar tükendi’ uyarısıyla karşılaştı.

Nvidia işlemci pazarına girmeye hazırlanıyorNvidia işlemci pazarına girmeye hazırlanıyor

NVIDIA, oyunseverlerin ve satıcıların RTX 3000 serisine olan yoğun ilgisine beklenmedik şekilde hazırlıksız yakalanmıştı ki şirket, talebi karşılayamadığı için ekran kartına ulaşmak isteyen oyunculardan özür dilemek zorunda kalmıştı. Daha da önemlisi, Tom’s Hardware’in haberine göre NVIDIA CEO’su Jensen Huang, yaşanan stok sorununun 2020 yılı bitene kadar devam edeceğini açıkladı.

RTX 3080 ve 3090'a olan yoğun talep bir fenomen

NVIDIA GPU Teknolojileri Konferansı’nda (GTC) konuşan Huang, “Yıl boyunca talebin, arzımızı geçeceğine inanıyorum.” ifadeleriyle stok sorunun ellerinde olmayan sebeplerden dolayı devam edeceğini üzülerek belirtirken, zaten oldukça yüksek olan talebin ABD’de yaşanmakta olan tatil sezonu ile birlikte daha da artış göstereceğini bu nedenle çifte sorunla baş edeceklerini ifade etti.

Huang durumla ilgili şu açıklamayı yaptı:

RTX 3080 ve 3090'da arz sorunu değil, talep sorunu var. Perakendeciler, on yılı aşkın süredir buna benzer bir fenomen görmediklerini söyleyecekler. İnsanlar, satın almak için akıllarını kaybettikleri Windows 95 ve Pentium günlerine geri dönüyor. Yani bu, uzun zamandır görmediğimiz bir fenomen ve biz buna hazırlıklı değildik.

Talebin bu denli fazla olacağını bilseler bile bu kadar hızlı bir arz gerçekleştiremeyeceklerini ifade eden Huang, verimliliğin harika olduğunu, satışa sunulan ürünlerin anında tükendiğini, ortada gerçek bir sorun olmadığını yalnızca gözlemlenmesi gereken bir fenomen olduğunu ifade etti. Evet arkadaşlar, birileri RTX 3000’leri peynir ekmek gibi alıyor.



PAYLAŞ