Nvidia CEO'su Ethereum hakkında açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Nvidia CEO'su Ethereum hakkında açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-14 11:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Nvidia CEO’su Jensen Huang Ethereum hakkında yaptığı yeni açıklamalar ile oldukça dikkat çekerken kripto dünyasının konuşulan yeni ismi oldu.

Teknoloji şirketlerinin CEO pozisyonda olan isimler, kripto dünyasına dair yaptıkları açıklamalar ile dikkat çekmeye devam ediyor. Bu konuda son isimlerinden birisi ise dev teknoloji şirketi Nvidia CEO’su Jensen Huang oldu. CEO, Ethereum için büyük bir yenilik getirecek Proof of Stake (Pos) sistemine dair değerlendirmeler yaparak Ethereum’un yeni ağını desteklediğini belirtti. 

BTC Madenciliğinde yeni adım: Volkan enerjisiBTC Madenciliğinde yeni adım: Volkan enerjisi

Nvidia madencilere göz kırptı!

Jensen Huang tarafından yapılan açıklamalarda kullanıcılar tarafından dikkat çekilen noktalardan bir tanesi madencilik yapan kullanıcıların büyük bir bölümünün NVIDIA müşterisi olmasaydı. Stoklarda yok satan grafik kartları kuşkusuz şirket için büyük bir gelir kaynağı haline geldi. Bu bakımdan CEO tarafından kripto para dünyasına yapılan açıklamalarda bir pazar stratejisinin sürdürüldüğü vurgulandı. 

Her ne kadar pek çok farklı modelinde madencilik için kısıtlamalara giderek bu konuda farklı bir hamle yapacağı beklense de NVIDIA bilgisayarlar için geliştirdiği ekran kartlarındaki kısıtlamalara rağmen madencilik İşlemleri için CMP adlı yeni ürünün tanıtımını yapmıştı. CEO Jensen Huang yaptığı açıklamalarda şirketten bağımsız olarak kripto para dünyasına ve madencilik çalışmalarına destek verdiğini duyurdu. Özellikle Ethereum ağının yeni yapısı PoS’u desteklediğini belirterek tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran CEO, yeni teknoloji için heyecan duyduğunu da ifade etti. 

“PoS konusunda heyecanlıyım”

Nvidia CEO’su Jensen Huang’ın açıklamaları ise şöyle;

“PoS konusunda heyecanlı mıyım? Tabii ki evet. Ethereum o kadar büyük ilgi çeken bir seviyeye geldi ki, bunu yapan bir ASIC cihazı üretilmesini ya da başka bir metot bulunmasını isterdim. Ethereum’un artık daha değerli olacağı görüldü. İşlemlerin çok daha hızlı olacağı bir gelecek var. Bu blokzincir üzerinde çok fazla proje inşa edildiği için bence çok daha değerli olacak.”

Ethereum için NVIDIA gibi dev bir teknoloji şirketi CEO’su tarafından yapılan bu açıklamalar, kripto paranın yükselişine önemli bir destek sağlayabilir. Özellikle önümüzdeki dönemlerde EIP-1559 güncellemesi alacak Ethereum sistem işleyişinden madencilik çalışmalarına kadar pek çok farklı alanda yenilikler sunacak.



PAYLAŞ