Nvidia bir çok ekran kartına driver desteğini kesiyor - Haberler - indir.com

Nvidia bir çok ekran kartına driver desteğini kesiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-24 11:00:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bilgisayar pazarının önemli şirketlerinden biri olan Nivida bugün yaptığı bir açıklamayla bazı ekran kartlarına artık sürücü desteği vermeyeceğini açıkladı.

Teknoloji pazarına yeni ürünler dahil oldukça pek çok üretici şirket eski modellerden desteğini yavaş yavaş çekiyor. Bu politikayı uygulayan sadece akıllı telefon markaları değil. İşlemci şirketleri de benzer bir yöntem izliyor. Bugün konuyla ilgili açıklama yapan Nvidia, bazı ekran kartlar için sürücü desteğini sonlandıracağını açıkladı. Bu demek oluyor ki bir sonraki güncelleme yayımlandığında bazı ekran kartları yeni sürücüleri alamayacak.

Nvidia RTX 3080 Ti özellikleri ortaya çıktı: özellikleri ve fiyatıNvidia RTX 3080 Ti özellikleri ortaya çıktı: özellikleri ve fiyatı

PC pazarında öne çıkan işlemci tedarikçilerinden olan Nvidia hem ürettiği GPU‘lar, hem de sağladığı sürücü desteğiyle günümüzde pek çok kullanıcının güvenini kazandı. Yeni ekran kartlarını hızla piyasaya sürmeye devam eden şirket bu esnada eski modeller için de güncelleme yayımlamaya devam ediyordu. Hem ürün yongasını genişletmeye, hem de eski ürünlerini iyileştirmeye devam eden şirket eski ürünleriyle ilgili yeni bir karar alarak Kepler minarelli ekran GPU’larının yeni sürücü desteğini sonlandırmaya karar verdi.

Çok fazla kullanıcıya sahip ekran kartına destek kesildi!

Şirketin veri merkezi belgelerinde, Kepler mimarili geliştirilen GPU modellerinin sadece bir dönem daha sürücü desteği alacağı öğrenildi. Ortaya çıkan belgelere göre önümüzdeki birkaç ay içerisinde GeForce GTX 600 serisi, bazı GTX 700 modelleri ve GeForce 800M GPU modelleri yeni güncellemelerle sürücü almayacak.

Nvidia RTX 3080, 3070 ve 3060 Ti mining'i engelleyecek

Çok yakında R470 sürücülerini piyasaya sürecek olan şirket bu sürücülerle birlikte bir süre daha Kepler’e destek vermeye devam edecek. Ama R470 sürücüleri piyasaya sürüldükten bir sonra yayımlanacak olan güncellemeler Kepler mimarili GPU’ları artık desteklemeyecek. Ancak şirketin yine de Kepler GPU‘lar rafa kaldırılmayacağının altını çizelim.

R470, 3 sene boyunca LTSB (Uzun Vadeli Destek) verecek. R470 sürücüsünün çekirdek revizyonları, işletim sistemi güncellemeleri ve hata düzeltmeleri gibi daha pek çok şey için Kepler mimarili GPU’lara destek verilmeye devam edilecek. 

Steam‘deki yapılan donanım anketlerine göre, şirketin Kepler mimarili en popüler ekran kartı GTX 750 Ti, RTX 3080‘den daha fazla kullanıcıya sahip. Tabi RTX 3080’in ulaşılabilirliği de bir tartışma konusu. Çünkü koronavirüs pandemisi sebebiyle RTX 3000 serisi ekran kartlarına ulaşım oldukça güç. Bu nedenle şirket R470 sürücüsünü yayımlandıktan sonra da Kepler mimarili GPU’larınızı kullanmaya devam edebileceksiniz. Sadece artık yeni sürücü desteği almayacaksınız.

 


Nvidia DLSS ile Call of Duty %70 performans artışı sunuyorNvidia DLSS ile Call of Duty %70 performans artışı sunuyor
Nvidia RTX 3080, 3070 ve 3060 Ti mining'i engelleyecekNvidia RTX 3080, 3070 ve 3060 Ti mining'i engelleyecek

PAYLAŞ