Nvidia ARM şirketini satın almak için kolları sıvadı - Haberler - indir.com

Nvidia ARM şirketini satın almak için kolları sıvadı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-03 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden olan Nvidia, işlemci noktasında öne çıkan isimlerden birisi olan ARM şirketini satın almaya hazırlanıyor. İngiltere merkezli ARM, dört yıl önce SoftBank tarafından 32 milyar dolara satın alınmıştı. Ancak yaşanan gelişmelere göre ARM, yakın zaman içinde Nvidia kapsamına girmeye hazırlanıyor. ARM’ı satın almak için 55 milyar doları gözden çıkardığı belirtilen ekran kartı üreticisi, yılın en önemli satın alımlarından birisine hazırlanıyor. ARM, bildiğiniz üzere yıllardır çok gelişmiş mimarileri hazırlıyor. Mobildeki güncel işlemcilerin neredeyse hepsi ARM’nin hazırlamış olduğu tasarımlar üzerine kuruluyor. Bir dönem Apple’ın da almayı düşündüğü ARM, sağlam kaynaklara göre kesin olarak Nvidia kapsamına girmeye hazırlanıyor.

ARM, Nvidia kapsamına girmeye hazırlanıyor

2 boyutlu fotoğrafları 3 boyutlu modellere çevirenyapay zeka: Nvidia DIB-R2 boyutlu fotoğrafları 3 boyutlu modellere çevirenyapay zeka: Nvidia DIB-R

Şuan için ARM müşterleri arasında Qualcomm, AMD, Apple ve Intel gibi isimler bulunuyor. Market değeri 260 milyar doları bulan Nvidia’nın ARM’i maddi olarak rahat bir şekilde karşılama imkanı da bulunuyor. Ancak bu noktada çeşitli bazı yasal sorunların çıkabilmesi de bekleniyor. Her iki şirket de çip üretimi noktasında önemli patent ve deneyime sahip durumdalar. Bu noktada iki gücün bir araya gelmesi, mobil dünyada oldukça devrim yaratabilecek bir hamle olması bekleniyor. Bildiğiniz üzere Apple’da artık yeni Mac modellerinde Intel yerine ARM temelli Apple Silikon işlemciler ile satışlarını sürdürecek.

Bu noktada ARM’nin mimarileri gelecek için büyük bir öneme sahip durumda. SoftBank’ın ise ARM’yi neden satmak istediği bilinmiyor.


Nvidia’nın yeni sürücüleri sanal gerçeklik uygulamalarına da yarayacakNvidia’nın yeni sürücüleri sanal gerçeklik uygulamalarına da yarayacak
Nvidia gelir saklama suçlamasıyla karşı karşıyaNvidia gelir saklama suçlamasıyla karşı karşıya

PAYLAŞ