Nvida GTX Serisi Kartlara Yeni Özellik Geldi - Haberler - indir.com

Nvida GTX Serisi Kartlara Yeni Özellik Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-12 14:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Ekran kartı denildiği zaman akla gelen ilk üretici şirketlerden olan Nvidia’nın kısa bir süre önce RTX serisi ekran kartı modellerini tanıttığı biliniyor. Bu yeni ekran kartı modelleri güçlü olmalarının yanı sıra sahip olduğu ışın izleme teknolojisi ile dikkatleri üzerine toplamıştı. Bu teknoloji ile oyunlardaki genel grafikler ve gölge grafikleri daha iyi bir seviyeye çıkıyordu. Ancak bu teknoloji sadece RTX serisi ekran kartları için geçerli olarak sanılırken, Nvidia tarafından GTX serisi ekran kartları için yayınlanan bir yazılım güncellemesi işleri aksine çevirdi. Yayınlanan bu yazılım güncellemesi ile beraber bazı GTX serisi ekran kartı modellerinde ışın izleme teknolojisi kullanılabilir olacak.

Nvidia Ekran Kartlarına Yeni Özellik Geldi

Performans isteyenlere özel: Nvidia GeForce GTX 1660Performans isteyenlere özel: Nvidia GeForce GTX 1660

Bu güncelleme sayesinde Nvidia geçmiş model kartlarında daha iyi bir görüntü performansı sunabilecek. Işın izleme teknolojisini yazılım ile destekleyecek olan GTX ekran kartı modelleri ise şunlar olarak belirtiliyor.

  • GTX 1660 Ti
  • GTX 1660
  • GTX 1080 Ti
  • GTX 1080
  • GTX 1070
  • GTX 1060

RTX serisi ekran kartlarında yer alan bu ışın izleme teknolojisi, GTX serisi kartlarda tam anlamıyla eşit bir performans sergileyemeyecek. Ancak bu ışın izleme teknolojisinin en iyi RTX ekran kartı modellerinde performans sunduğunu belirtelim. Diğer yandan söz konusu bu ışın izleme teknolojisine destek veren sayılı oyun bulunuyor. Bu noktada şuan için Battlefield V,  Metro: Exodus ve Shadow of the Tomb Raider oyunlarında bu özellik aktif olarak kullanılabiliyor.


Nvidia yapay zeka ile çizimlerinden gerçekçi fotoğraflar yaratıyor!Nvidia yapay zeka ile çizimlerinden gerçekçi fotoğraflar yaratıyor!
NVIDIA Işın İzleme teknolojisi için 3 yeni demo yayınladıNVIDIA Işın İzleme teknolojisi için 3 yeni demo yayınladı

PAYLAŞ