nPerf, Türkiye'deki operatörlerin hızını ölçtü - Haberler - indir.com

nPerf, Türkiye'deki operatörlerin hızını ölçtü

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-24 11:31:01
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

İnternet hız testi ölçüm testi nPref, 2019 yılında yapılan testlere göre mobil operatörlerin  hızlarını karşılaştırdı.Karşılaştırmaya göre Turkcell 1. sıraya yerleşti. 

nPerf, Türkiye'deki mobil operatörlerin hızını ölçtü

Turkcell şebeke adını 'EvdeHayatVar' olarak değiştirdiTurkcell şebeke adını 'EvdeHayatVar' olarak değiştirdi

İnternet hız testi platformu nPref, mobil operatörlerin internet hızını karşılaştırdı. Kullanıcıların nPerf.com’dan yaptığı hız testinden edinilen bilgilere göre Türkiye’de 2019’da en hızlı interneti sunan mobil operatör firması Turkcell oldu

nPref tarafından hazırlanan rapor 1 Ocak 2019 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında Türkiye'den 43 bin 123 farklı bağlantı elde edilen hız testi verilerine göre ölçüm yapıldı. Bağlantıların yüzde 39,1'ini Turkcell, yüzde 30,9'unu Vodafone ve yüzde 30'unu Türk Telekom oluşturuyor.

nPerf, Türkiye'deki mobil operatörlerin hızını ölçtü

Download hız testinde kullanıcılarına ortalama olarak 35.04 Mb/s hız sunan Turkcell  rakipleri arasında en hızlı operatör oldu. Türk Telekom kullanıcıları ise ortalama 21.32 Mb/s iken Vodafone kullanıcıları ortalama 14.44 Mb/s hız elde etti.

Upload hızına bakıldığı zaman da sıralamanın değişmediğini görüyoruz. Turkcell 12.88 Mb/s, Türk Telekom 10.72 Mb/s, Vodafone 7.78 Mb/s.

Gecikme testinde ise tam tersi bir sıralama bizleri bekliyor. Bu veri özellikle de PUBG Mobile gibi rekabet ağırlıklı online oyunlar oynayan ve Geforce Now gibi bulut oyunculuk servisini kullanan kişiler için büyük önem taşıyor. Düşük rakam, daha iyi deneyim sağlıyor.  Vodafone kullanıcıları Turkcell’e göre ortalama 10 ms daha düşük gecikme ile oyun oynayabiliyor.

nPerf skoru, indirme hızının 2/3'ünü yükleme hızının 1/3’ünü ve ping süresini hesaplıyor. nPerf, bu formülün genel tüketici kullanımının bağlantı kalitesini yansıttığı ifade ediyor. nPerf skoru sıralamasına göre Turkcell 1. sırada, Türk Telekom 2. sırada, Vodafone 3. sırada yer alıyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ