Note 7R ABD'de Onaylandı - Haberler - indir.com

Note 7R ABD'de Onaylandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-08 14:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Samsung geçtiğimiz sene Galaxy Note serisinin son üyesi olan Note 7'i piyasaya sürmüş ve oldukça iyi satış rakamları yakalamıştı. Fakat sonradan ortaya çıkan patlama şikayetleri yüzünden Samsung, Note 7 serisini piyasadan çekme kararı almış ve mali anlamda zarara girmişti. Şimdi ise bir süredir ortaya çıkan yenilenmiş Note 7 modelinin ne zaman piyasaya geleceği merakla bekleniyor. Samsung'un yenilenmiş olarak Note 7R olarak piyasaya süreceği bu modelin sadece belli ülkelerde satışa çıkartılacağı ifade ediliyor. Yeni gelen bigiye göre ise ABD, Note 7R ürününü FFC sertifikaladı ve tam anlamıyla onayladı diyebiliriz.

Üst seviye özellikleri ile iyi bir çıkış yakalamış olsada patlama olaylarından ötürü piyasadan toplanan Note 7 modellerinin tekrardan piyasaya sürülmesine az bir süre kaldı. Haziran ayı içerisinde Note 7R yenilenmiş adı ile tekrardan satışa çıkacak olan model ABD üzerinde onay sertifikaları alarak artık satılabilir konumda oldu diyebiliriz. Samsung bir ürünün sorunsuz olarak satılabilmesi için FFC sertifikasını alması gerekiyor. Bu noktada Note 7R için de alınan bu sertifika sonucunda SM-N835S, SM-N835K ve SM-N935L kodlarına sahip Note 7R modellerine onaylar verildi.

Bu kodlar ise Güney Kore'de bulunan üç büyük mobil operatör şirketi olan LG Uplup, SK Telecom ve KT Freetel'i işaret etmekte. Bir süredir ortaya çıkan bilgilere göre Note 7R modeli 870 dolar yerine 250 dolar gibi bir rakamdan indirim ile 620 dolardan piyasadaki yerini alacak. Haziran ayının son günlerinde satışa çıkması beklenen Note 7R modelinin Avrupa piyasasında satışa girip girmeyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor. Alınan FFC sertifikası ile ABD üzerinde bu cihazın kesin anlamda satışa çıkacağı anlamı olmazken, bu durum hakkında henüz yeni bilgiler bulunmuyor.





PAYLAŞ