VPN nedir ve ne işe yarar?

VPN (Virtual Private Network) Türkçe karşılığı Sanal Öze Ağ’dır. VPN bulunduğunuz yerden gizli bir tünel oluşturarak sizin olmadığınız bir yerden ağa bağlanıyor. Oluşturulan bu sanal bağlantı ile internetinizi sanki başka bir yerden kullanabiliyorsunuz. 

Kısaca VPN’nin asıl avantajı olarak sağladığı ağ gizliliği diyebiliriz. Açılan ağ tüneli kriptolu olduğu için, üçüncü taraflar sizin web aktiviteniz ile ilgili sınırlı bilgilere ulaşabiliyor. Bu da sizlerin internet bağlantınızda gizliliğinizi sağlıyor. 

Bir Siber Güvenlik Yöntemi Olarak NordVPN

NordVPN, ağ ve internet trafiğindeki faaliyetleri gizlemek için VPN servislerini tercih eden kullanıcılar için ilk tercihlerden birisi olarak ön plana çıkıyor. Hizmet bünyesinde yer alan şifreleme yöntemi, kullanıcıları bilhassa ortak kullanımda olan Wİ-Fi ağlarında korumayı amaçlıyor. Sadece internet ortamında yaptığınız faaliyetlerin gizlenmesi değil ayırca siber saldırılardan korunmanıza da imkan sağlıyor. 

Tabiki bu güvenliğin sağlanmasında en büyük etkiyi NordVPN’in içinde barındırdığı şifreleme tekniği oluşturuyor. Güçlü bir IPsec paketine sahip olan hizmet, aynı zamanda yine bu protokolün uzantısı olan IKEv2 (iOS cihazlar için) desteğine de sahip. 256 Bit AES şifreleme kullanan hizmet, ağ için oluşturduğu güvenlik duvarını 3072-bit Diffie-Hellman şifreleme algoritması kullanarak sürekli yeniler. Bu sayede bir saldırgan ağınıza erişmeyi başarsa bile, bir sonraki denemesinde ağ şifrelemesi değiştiği için otomatik olarak engellenir.

NordVPN Nasıl Satın Alınır?

NordVPN mobil cihazlarınız ve bilgisayarlarınız için aktif bir ağ koruma desteğini kullanıcılarına sunuyor. Aylık abonelik ücreti ile sahip olabileceğiniz bu VPN hizmetine hem web tarayıcı üzerinden hem de mobil uygulama üzerinden abone olabilirsiniz. Oluşturduğunuz aylık abonelik sistemi ile NordVPN sizlere 6 cihaza kadar kurulum hakkı ve 5 binin üzerinde sunucu hizmeti sağlıyor. 

NordVPN’nin ücretsiz bir sürümü ne yazıkki bulunmuyor. Yani bu hizmeti kullanmak için aylık abonelik sisteminden faydalanmanız gerekiyor. Fakat ücretsiz bir sürüm olmadığı için NordVPN kullanıcılarına aylık üyeliklerini yanında 1 aylık ücretsiz kullanım sunuyor. 

uyelik 1574523777

Abonelik işlemlerinden sonra “Downloads” menüsüne giderek kullanmak istediğiniz cihazınız için uygun olan VPN’i yükleyebilirsiniz. Eğer mobil cihaz için kullanmak istiyorsanız ise Google Play Store veya App Store üzerinden NordVPN’i indirebiliyorsunuz.

NordVPN’in oldukça basit bir kullanıcı arayüzü bulunuyor. Uygulamayı indirip, giriş yaptıktan sonra dilerseniz “Quick Connect” ile o anda en uygun olan sunucuya bağlantı sağlayabilirsiniz. Dilerseniz de bağlanacağınız ülke ve sunucuya kendiniz karar verebilirsiniz. 

Sade Tasarım Kolay Kullanım

NordVPN’in bir diğer kolaylığı da son derece sade bir tasarıma sahip olması diyebiliriz. Ayarlar menüsü üzerinde birkaç ufak değişiklik ile dilediğiniz hizmete kolayca ulaşabilirsiniz. 

ozelleik 1574524635

Eğer uzak bir ülkede konum ayarlamak istiyorsanız, hem açılan harita üzerinden, hem de sol tarafta yer alan ülkeler listesi üzerinden özel olarak sunucunuzu seçebiliyorsunuz. Özellikle kullanım kolaylığı ve seçilebilecek sunucu sayısının yüksek olması sayesinde NordVPN son derece hızlı çalışabiliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir