Nokia'nın yeni üretim merkezi belli oldu - Haberler - indir.com

Nokia'nın yeni üretim merkezi belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-25 22:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bir döneme damgasını vuran teknoloji şirketi Nokia, eski popüler günlerine geri dönmek için farklı alternatifler üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Geçen yıllar içerisinde farklı iş birliği ve ortaklıklar kuran Nokia, şimdi ise soluğu yeni üretim yerinde alıyor. Nokia, akıllı cep telefonu pazarında tekrar adından söz ettirmek adına ilk etapta FIH ile ortaklık kurdu. Bir süre sonra ise strateji değiştirme yoluna giden Nokia, büyük pazarlarda kendini kanıtlayan yerel şirketle çalışmak istiyor. Bu bağlamda ise Nokia'nın yeni üreticisi de belli olmuş oldu. 

Hindistan merkezli Lava, Nokia'nın yeni üreticisi oldu

Büyük ve gelişmiş pazarlardan biri olan Hindistan, Nokia için gerçekten de önemli bir yer kaplıyor. Hatta Nokia'nın bir departmanının telefonlarını ortada üretmiş olduğu için Hindistan'ın Nokia'nın geçmişinde önemli bir yeri bulunuyor. Geçtiğimi yıl Nokia, Hindistan pazarında satışa sunulan telefonlarında Madı In India, yani Hindistan Malı yazısını taşıyacağının da duyurusunu yapmıştı. Söz konusu bu gelişmelerin ardından ise zaten Nokia 5.3 modeli Hindistan'da üretiliyor fakat şimdi ise Hindistanlı bir telefon üreticisi olan Lava ile anlaşmaya gidiyor. Nokia'nın bu yeni telefonlarının üretim yeri ise Hindistan, yerel üreticisi ise Lava oluyor. 

Nokia 10 PureView hakkında yeni sızıntıNokia 10 PureView hakkında yeni sızıntı

Teknoloji dünyasının köklü isimlerinden Nokia'ya göre bu karar 4G gücündeki telefonların fiyatları üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacak. Nokia, Lava'nın telefonlarını üreteceği tek isim olmayacak. Konuyla ilgili olarak görünüşe göre, Hintli akıllı cep telefon üreticisi Nokia ile benzer bir anlaşma yapmak içinse Motorola ile de görüşmeler yapılıyor. Hatırlamak gerekirse Lava, şu an da 30 milyon akıllı telefon ve 40 milyon özellikli telefon üretebilen hızla büyülen bir üretim ağına sahip olan son derece güçlü bir şirkettir.


Alman Patent'inde Nokia ve Lenovo savaşıAlman Patent'inde Nokia ve Lenovo savaşı
Nokia 6300 ve Nokia 8000 yoldaNokia 6300 ve Nokia 8000 yolda
Resmi olarak tanıtılan Nokia 8 V 5G UW özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Nokia 8 V 5G UW özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ