Nokia'nın gizlediği telefonu eBay'de gözüktü - Haberler - indir.com

Nokia'nın gizlediği telefonu eBay'de gözüktü

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-03 15:32:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Akıllı cihaz sektöründe pek aktif olmayan fakat üretimlerine devam eden Nokia şirketi yeni bir akıllı cihaz ile gündemde yerini aldı. Nokia şirketi 2012-2014 yılları arasında üretmiş olduğu Ion Mini adlı akıllı cihazın prototipi, eBay sonunda gözüktü. Şirket, Anroid 4.3 işletim sistemini kullanarak üretmiş olduğu bu akıllı cihaz için fiyat etiketini 1.999 dolar şeklinde planladı. 

Geçmiş yılların en popüler akıllı cihaz markası olan Nokia, telefon üretimi bölümünü Microsoft şirketine satması ile beraber artık eski gücünü kazanamadı. Buna rağmen şirket, HDM Global bünyesi altında bir şekilde sektörde varlığını devam etmeye çalışıyor. Adım adımda olsa üretimlerine devam eden ve sektörde ara sıra da olsa adından söz ettirmeyi başaran şirket, yeni bir akıllı cihaz ile sektörde adından söz ettirmeye devam ediyor. 

Nokia 9'da İnanılmaz Güvenlik AçığıNokia 9'da İnanılmaz Güvenlik Açığı

Nokia'dan yeni akıllı cihaz

Teknoloji şirketlerinden Nokia'nın üretmiş olduğu, Oun Mini adlı avuç içi kadar prototip olan telefonu, eBay üzerinde listelendi. Avuç içi kadar küçük olan telefonun en çok dikkat çeken özelliklerinden biri de Android 4.3 işletim sistemi doğrultusunda üretilmiş olmasıdır. Satıcı şirketin iddiasına göre söz konusu bu telefonda, Google Play Store uygulaması yer almıyor. Telefonda, bu uygulama mağazasının yer almaması demek, Nokia'nın bu telefonda hiç bir zaman sertifikasyon adına Google'a sunmayacağı anlamına geliyor. Nokia bu minik telefonu ile kullanıcılarına gelişmiş düzeyde kullanım seçenekleri sunuyor. 

Qualcomm Snapdragon 400 işlemci sistemi kullanılarak tasarlanan bu prototip telefon, 1.2 GHz işlemci hızına ve bunun yanı sıra aynı zamanda 1 GB RAM özelliğine sahip olarak gelecek. Söz konusu bu Nokia telefonun depolama alanı ise sadece 8 GB olacak. Nokia'nın uzun zamandır üzerinde çalıştığı bu telefonun ekran çözünürlüğü ise 480 x 800 piksel şeklinde olacak. Nokia şirketinin üretmiş olduğu bu telefonu, bir prototipten çok daha fazla tamamlanmış olup daha önce piyasaya sürülmemiştir. Bu minik telefonun satıcısı ise telefon için sadece 1.999 dolar yani yaklaşık 11 bin 200 TL şeklinde fiyat istiyor. eBAY listesinde de yer almayı başaran bu minik telefonun ne zaman piyasaya sürüleceği hakkında henüz kesin bilgiler olmasa bile Nokia'nın bu şekilde bir üretime imza atıyor olması şirket adına son derece olumlu bir haberdir. 

 


Huawei Kararı Samsung ve Nokia'ya YaradıHuawei Kararı Samsung ve Nokia'ya Yaradı
Merakla Beklenen Nokia 3.2 TanıtıldıMerakla Beklenen Nokia 3.2 Tanıtıldı
Nokia Huawei Kararı Hakkında Açıklama Yaptı: Yaptırımlar İşimize GelirNokia Huawei Kararı Hakkında Açıklama Yaptı: Yaptırımlar İşimize Gelir

PAYLAŞ