Nokia'nın geçmişte akıllı saat üretmeye çalıştığı öğrenildi - Haberler - indir.com

Nokia'nın geçmişte akıllı saat üretmeye çalıştığı öğrenildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-22 13:10:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

En son Finli şirket HMD Global tarafından satın alınan Nokia’nın ilgi odağının, sadece akıllı telefonlar olmadığı ortaya çıktı.

Bir dönemin en iyi telefon markalarından biri olan Nokia, akıllı telefonların oraya çıkmasıyla birlikte, biraz geri planda kalmıştı. Sonra Lumia modelleri ile akıllı telefon çıkarmaya başlayan şirket, kullandığı işletim sistemi nedeniyle, beklediği ilgiyi bulamadı. Son olarak Finli şirket HMD Global tarafından  satın alınan Nokia, bu satın alımdan sonra rakiplerine yetişmeyi başardı ve çıkardığı akıllı telefonlarla, akıllı telefon sektöründe ilgiyi üzerine çekmeyi başardı. Daha önce HMD Global ile yapılan bir röportaj esnasında, şirketin Nokia’yı sadece akıllı telefon üretmek için aldığı öğrenilmişti. Elde edilen son bilgilere göre, planlanan şeyin tam olarak bu olmayabileceği öğrenildi.

Ekrana Entegre Kameralı Nokia 8.1 Plus GeliyorEkrana Entegre Kameralı Nokia 8.1 Plus Geliyor

Ekrana Entegre Kameralı Nokia 8.1 Plus Geliyor

HMD Global, bir dönem kendi akıllı saatini geliştirmek istedi

HMD Global ile yapılan bir röportajda, şirket Nokia’yı sadece akıllı telefon üretmek maksadıyla aldığını söylese de ortaya çıkan son bilgiler durumun farklı olduğunu gösteriyor. Nokia’ya yakın bir kaynakta elde edilen bilgiye göre, şirket kendi akıllı saatini geliştirmeyi planladı. Bunun için herhangi bir bilgi verilmese de akıllı saatin Google Wear OS kullanacak şekilde tasarlandığı düşünülüyor. Kaynak tarafından verilen bir diğer bilgi, şirketin bir dönem akıllı saat gibi tablet hazırlığına da girdiği fakat akıllı saat gibi onun da hiç duyulmadığı yönünde.  Bunun nedeni, tabletin son zamanlarda rağbet görmemesi olabilir. Şirket şimdi, yeni çıkaracağı amiral gemisi telefonuna odaklanmış durumda.



PAYLAŞ