Nokia'nın Androidli Telefonu Görücüye Çıktı - Haberler - indir.com

Nokia'nın Androidli Telefonu Görücüye Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Uzun zamandır Teknoloji gündemini meşgul eden ve acaba 'çıkacak mı çıkmayacak mı' sorularına cevap aranan Nokia'nın Androidli telefonu Nokia X, Mobil Dünya Kongresi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte tanıtıldı.

Nokia'nın Androidli telefon serisinin adı Nokia X olacak. Nokia Barselona'da düzenlenen Mobile World Congress'te Nokia X, X+ ve XL isimlerinde üç farklı modelini tanıttı. Ancak Nokia'nın Androidli telefonları bildiğimiz Androidlerden farklı. Nokia açık kaynaklı Android'i alarak Nokia X ismini verdiği yeni bir işletim sistemi ortaya çıkarmış. Android 4.1 üzerine kurulmuş olan işletim sistemi Nokia'nın Asha ve Windows Phone OS'teki arayüzlerini hatırlatan bir görünüme sahip, ayrıca Nokia X serisine Android uygulamalarını yükleyebilmeniz mümkün.

Nokia X Series

Nokia X serisinin üç üyesinin birbirinden ayıran ana fark ekran boyutları. Nokia X ve X+ neredeyse birebir aynı. İki model de 4 inçlik dokunmatik ekrana sahip. Boyut ve ağırlık olarak birebir aynı olan modellerden Nokia X+'ın RAM ve hafıza miktarı bir miktar daha fazla ve 4 GB'lık microSD hafıza kartı ile birlikte gelmektedir. bir diğer modeli olan Nokia XL ise 5 inçlik WVGA ekran ve 5 MP autofocus özelliklerine sahip LED flaşlı kamera ile birlikte geliyor.

Androidli Nokia X serisi için özel olarak hazırlanan tanıtım videosunu aşağıda bulabilirsiniz.




Nokia X Tanıtım Videosu


PAYLAŞ