Nokia'nın 6 telefonu tasarım ödülü aldı - Haberler - indir.com

Nokia'nın 6 telefonu tasarım ödülü aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-06 18:57:00
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Telefon piyasasına geri döndüğünden beri eski başarısını yakalamak için çok çalışan Nokia Award 2020’de ödül almayı başaran şirketlerden oldu.

Bir dönemler cep telefonu denince akla ilk gelen akıllı telefon üreticilerinden olan Nokia, hızlı gelişen bu pazarda rekabete yenik düşmüştü. Uzun bir süre adından söz ettirmeyen şirket 2017 senesinde akıllı telefon piyasasına geri dönmüştü. Henüz bu pazardan vazgeçmeye hazır olamayan şirketin ürettiği telefonlardan özellikle bu yıl çok fazla bahseder olsak da, şirketin ilerleyen senelerde gücünü yeniden toparlayıp toparlamayacağı hakkında yorum yapmak oldukça zor.

Nokia tuşlu Android telefon üzerinde çalışıyorNokia tuşlu Android telefon üzerinde çalışıyor

Tasarımlarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Nokia’nın bu başarısı ödüllendirildi. Nokia Awards 2020’da altı telefonun tasarımıyla ödül aldı.

“HMD Global’in Üst Düzey Ürün Yetkilisi” Juho Sarvikas yaptığı açıklamada: “Nokia telefonların, İskandinav kökenlerimizden ilham alan saf ve heyecan verici tasarımlarıyla öne çıkması hep istediğimiz bir şeydi. Bu ödüller, tasarım ve malzeme işçiliği konusunda inovasyona bağlılığını sürdüren etkileyici tasarım ekibimize yakışır bir gösterge oldu. Uluslararası tasarım topluluğunun, ekibimizin sıra dışı yeteneğini fark etmiş olmasından memnuniyet, geçtiğimiz sene içinde ekibimizin ortaya koyduğu işlerle gurur duyuyoruz.” İfadelerini kullandı.

Efsane Nokia telefonlardan biri geri dönüyor

iF DESIGN Awards, dünyanın en eski bağımsız tasarım kuruluşu iF International Forum Design GmbH tarafından gerçekleştirildi. Bu yıl 78 bağımsız tasarım uzmanından oluşan jüri, 56 farklı ülkeden gelen 7.000’den fazla adayı inceledi. İncelemeler sonucu Nokia 6 farklı telefonuyla ödül almayı başardı. İşte Nokia’nın ödül alan tasarımları;

  • Nokia 7.2
  • Nokia 1 Plus
  • Nokia 105
  • Nokia 110
  • Nokia 800 Tough
  • Nokia 2720 Flip

 


Efsane Nokia telefonlardan biri geri dönüyorEfsane Nokia telefonlardan biri geri dönüyor
Nokia 9.2 Pureview'ın render görüntüsü sızdırıldı!Nokia 9.2 Pureview'ın render görüntüsü sızdırıldı!

PAYLAŞ