Nokia'nın 48 mp kameralı, çentikli kamerası yolda - Haberler - indir.com

Nokia'nın 48 mp kameralı, çentikli kamerası yolda

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-10 19:03:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

HMD Global tarafından üretilen Nokia Android telefonlarının en son örneği olması beklenen bu yeni akıllı telefona ait olduğu iddia edilen fotoğraflar Çin menşei olan sosyal platformu Weibo’da yayımlandı. Cihaz hakkındaki detayları gelin birlikte öğrenelim.

Akıllı telefon sektöründe yeni atılımlar için sürekli çalışmalar sürdüren Nokia, yeni bir akıllı telefonunu piyasaya sürmek için hazırlanıyor. Şayet sızıntı yoluyla ulaştığımız fotoğraflar doğru ise ekranında su damlası çentiği bulunan ve arka tasarımında da 48 MP kamera bulunan bir akıllı telefon ile karşımıza çıkacak gibi duruyor. HMD Global tarafından üretilen Nokia Android telefonlarının en son örneği olması beklenen bu yeni akıllı telefona ait olduğu iddia edilen fotoğraflar Çin menşei olan sosyal platformu Weibo’da yayımlandı. Cihaz hakkındaki detayları gelin birlikte öğrenelim.

Merakla Beklenen Nokia 3.2 TanıtıldıMerakla Beklenen Nokia 3.2 Tanıtıldı

Nokia 5.1’e oldukça yakın görünen gizemli akıllı telefon, Nokia 5.2 olarak da karşımıza çıkabilir

Şu an için gizemli olan Nokia akıllı telefonu “atılgan” olarak Türkçeleştirebileceğimiz bir kod ismi ile karşımıza çıkıyor. Nokia 5.1’e oldukça yakın görünen gizemli akıllı telefon, Nokia 5.2 olarak da karşımıza çıkarsa hiç şaşırmayalım. Akıllı telefonun OZO Audio, PureDisplay ve Zeiss gibi teknolojileri bünyesinde barındıracağı iddia ediliyor. Nokia 4 ya da Nokia 5.1’den farklı olarak Nokia 5.2 diğerlerinden daha pahalı bir ürün olarak vitrinlerde yerini alacak.

OZO Audio, PureDisplay ve Zeiss teknolojileri ne?

OZO Audio teknolojisi, Nokia’ya göre ses odaklanma teknolojisi olarak karşımıza çıkıyor. Yani çevre seslerini ve arka plandaki gürültüyü azaltarak ön plandaki sesleri vurgulamayı mümkün kılıyor. Öte yandan 4 ya da daha fazla mikrofondan 3D ses yakalama özelliği size sunuyor. Bu da size tıpkı profesyonel kameralarda olduğu gibi profesyonel ses yakalamanıza neden olacak. Diğer bir teknoloji olan PureDisplay teknolojisi ise yüksek kontrast, üst seviye bir netlik ve geliştirilmiş renkler ile görüntüleme deneyimini sizlere sunuyor. Zeiss teknolojisi ise üstün cam özellikleri sayesinde akıllı telefonla çekeceğiniz görüntüler daha net ve daha gerçekçi olacak.

Gizemli cihaz Android One ile karşımıza çıkabilir

Full HD+ ekran, 48 MP ana kamera özelliği ile karşımıza çıkması beklenen gizemli akıllı telefonun, Snapdragon 660 işlemci, ultra geniş açılı lens ve 3500 mAh kapasiteli pil gibi başlıca teknik özelliklere sahip olacağı tahmin ediliyor. Bu bilgilere benzeyen bilgiler daha öncende de Nokia 5.2 için anlatılmıştı. Saf Android işletim sistemi ile karşımıza çıkacağı için cihazın bir Android One işletim sistemi olacağını anlıyoruz. Ancak bu durum daha sık aralıklar ile güncelleneceğini de bize gösteriyor. Öte yandan cihazın arka kısmında 2 adet kamera olacağını görüyoruz. Paylaşılan görselde cihazın 3. bir sensörü daha olacak gibi görünüyor. Gizemli Nokia cihazın arka tasarımı boydan boya cam ile kaplı olacak. Son olarak parmak izi sensörü arka tarafında olacak.

 

 

 


Nokia Huawei Kararı Hakkında Açıklama Yaptı: Yaptırımlar İşimize GelirNokia Huawei Kararı Hakkında Açıklama Yaptı: Yaptırımlar İşimize Gelir
5 Kameralı Nokia 9 Pureview, Gümüş Renkle Gelicek5 Kameralı Nokia 9 Pureview, Gümüş Renkle Gelicek

PAYLAŞ