Nokia'da kutulardan şarj aletlerini çıkarıyor - Haberler - indir.com

Nokia'da kutulardan şarj aletlerini çıkarıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-26 09:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Teknoloji sektörüne yön veren Apple’ın iPhone 12 ailesiyle birlikte başlattığı telefon kutusundan şarj cihazlarını çıkarma furyası devam ediyor. Bu yönde karar veren yeni şirket ise bir dönemlerin en çok akıllı telefon satan şirketi Nokia oldu.

Geçtiğimiz sene iPhone 12 serisinin kutularında şarj cihazı bulunmayacağını söyleyen Apple bunun nedeni olarak çevresel nedenleri göstermiş ve perakende kutularından şarj cihazlarını çıkarmıştı. Şirketin böyle bir adım atmasındaki diğer neden ise cihazların satış fiyatlarını bir nebze de olsa düşürebilmekti. Apple’ın başlattığı bu hareket teknoloji piyasasında çığ gibi büyüdü. Şirket bu hamlesiyle kullanıcıları tarafından çok eleştirilse de geçtiğimiz haftalarda konuyla ilgili açıklama yapan teknoloji devi kararının arkasında durarak doğru bir adım attığını rakamlarla da açıklamaya çalışmıştı.

Samsung ve Nokia video standartları için iş birliği yaptıSamsung ve Nokia video standartları için iş birliği yaptı

Nokia uygun fiyatlı bir çok telefon tanıttı!

Apple’ın ardından Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung’da Galaxy S21 ailesi için aynı adımı atmış ve yeni amiral gemisi modellerinin kutusundan şarj cihazlarını çıkarmıştı. Bir süredir Xiaomi gibi şirketlerinde aynı hamlenin eşiğinde olduğu konuşuluyordu. Ancak şirket henüz bu konuda resmi bir adım atmamıştı ki bugün beklenmedik bir hamle Nokia’dan geldi. Bir döneme tanıttığı telefon modelleriyle damgasını vuran ve ardından yenilenen teknoloji dünyasına uyum sağlayamayarak satışlarında düşüş yaşayan şirket bir süredir gücünü geri kazanmaya çalışıyor. Bugün kullanıcılarını ilgilendiren bir açıklama yapan şirket X20 modelinin kutusunda şarj cihazı bulunmayacağını açıkladı. Bu açıklamayı resmi sitesinden yapacak şirketin bu kararını diğer modellerde de uygulayıp uygulamayacağı henüz bilinmiyor.


Nokia G10 hakkında çeşitli bilgiler sızdırıldıNokia G10 hakkında çeşitli bilgiler sızdırıldı
Nokia yöneticisi HMD Global ve Nokia'dan ayrıldıNokia yöneticisi HMD Global ve Nokia'dan ayrıldı

PAYLAŞ