Nokiaa 5.1 Plus İçin Android Müjdesi - Haberler - indir.com

Nokiaa 5.1 Plus İçin Android Müjdesi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-15 15:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

HMD Global cephesinden Android güncellemelerine dair yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Şimdi ise Nokia 5.1 kullanıcılarını ilgilendiren yeni bir gelişme ortaya çıktı. Söz konusu gelişmeye göre Nokia 5.1 Plus modelleri için Android 9.0 Pie güncellemesinin yıl son ile beraber kullanıcılara sunulacağı açıklandı. HDM Global tarafından ay başı ile beraber Nokia modellerinin dört cihazı için Kasım ayı sonunda Android 9.0 Pie güncellemesi verileceği doğrulanmıştı. Bu dört modelden ikisi Nokia 6.1 ve Nokia 6.1 Plus cihazları için güncelleme Ekim ayında verildi. Diğer iki model olan Nokia 8 ve Nokia 8 Sirocco modellerine ise Kasım ayında güncelleme verilecek.

Nokia 5.1 Plus Android Pie Güncellemesi

Android 9 Pie sürümü ile beraber batarya süresini olumlu yönde etkileyecek olan adaptif batarya özelliği geliyor. Bu özellik uygulamaların işlemciye sağladıkları yükü azaltarak daha iyi bir performans sunmuş oluyor. Diğer yandan güncelleme akıllı yanıtlama adlı bir özellik ile geliyor. Bu sayede bildirim merkezi üzerinden gelen mesajları kontrol ederek hızlı yanıtlar verebileceksiniz. Uygulama eylemleri adlı bir başka özellik ile ise Nokia 5.1 kullanıcılarının alışkanlıkları sistem tarafından ezberleniyor ve cihaz ise buna göre tepkiler veriyor. Nokia 5.1 Plus için yayınlanacak bu güncelleme 1 GB boyutlu geliyor ve henüz güncellemeyi cihazlarınızda göremediyseniz biraz daha beklemeniz gerekiyor demektir.

Nokia’nun bu modelinin özelliklerini hatırlayacak olursak, modelde Helio P60 işlemcisi yer alıyor. 3 – 4 GB RAM seçenekleri ile beraber 32 ve 64 GB’lık depolama seçenekleri de yer alıyor. 5.86 inçlik 720P IPS bir ekran ile gelen bu modelde USB-C portu ve kulaklık girişleri bulunuyor. 3600 mAh’lik bir pile sahip olarakta gelen modelde 13 + 5 megapiksel olarak çift kamera ve ön yüzeyde ise 8 megapiksellik F2.2 bir kamera görüyoruz.





PAYLAŞ