Nokia yöneticisi HMD Global ve Nokia'dan ayrıldı - Haberler - indir.com

Nokia yöneticisi HMD Global ve Nokia'dan ayrıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-29 14:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji markası Nokia’da işler pekte beklendiği gibi gitmiyor. Geçtiğimiz haftalarda 10 bin çalışanın işine son verileceği duyurulurken, şimdi ise şirketten bir istifa haberi geldi. Markanın yeniden yükseliş noktasında önemli bir rol oynayan Juho Sarvikas, şirketten ayrıldığını açıkladı. Markanın 8 Nisan tarihinde yapılacak olan bir lansman etkinliği olurken, bu ayrılığın ise zamanlamasının oldukça kötü olduğu gözüküyor. Markanın baş ürün sorumlusu ve Kuzey Amerika pazarının yardımcı yöneticisi olan Juho Sarvikas, Twitter hesabı üzerinden şirketten ayrıldığını duyurdu. Yaptığı paylaşımda “Nokia ve HMD ile geçirdiğim muhteşem 15 yılın ardından, zor bir karar verdim, ilerlemenin zamanı geldi. Birlikte başardıklarımızdan çok gurur duyuyorum ve HMD & Nokia telefonlarının başarısının devam edeceğini biliyorum. Nokia ile ilgili haberler için @nokiamobile’ı takip edin. Her şey için teşekkürler.” İfadelerine yer verdi.

Nokia’dan önemli ayrılık

Nokia G10'a dair yeni detaylar gözüktüNokia G10'a dair yeni detaylar gözüktü

Şirket kapsamında 15 yıldır çalışan Juho Sarkivas, beklenmeyen bir zamanda istifa ederek dikkatleri çekti. Nokia 8 gibi amiral gemisi modellerde geç kalmış olması, son dönemdeki en kötü hamlelerinden biriydi. Buna rağmen şirketin önemli isimlerinden birisi olurken, şirket 5G operasyonları gibi geleceğe yönelik adımlar atmaya hazırlanıyordu.

Bu hafta önemli bir isimi kaybeden tek isim Nokia olmadı. Xiaomi’nin Finans Direktörü de geçtiğimiz günlerde ByteDance’e geçtiğini duyurmuştu. Jugo Sarkivas Twitter biyografisinde henüz bir değişiklik yapmadığı için hangi şirkette devam edeceği henüz belli olmuş değil.


Samsung ve Nokia video standartları için iş birliği yaptıSamsung ve Nokia video standartları için iş birliği yaptı
Nokia G10 hakkında çeşitli bilgiler sızdırıldıNokia G10 hakkında çeşitli bilgiler sızdırıldı

PAYLAŞ