Nokia üç yeni akıllı telefon modeli tanıtacak - Haberler - indir.com

Nokia üç yeni akıllı telefon modeli tanıtacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-25 11:01:04
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji dünyasında varlığına devam eden Nokia, orta ve giriş seviyesinde olan akıllı cep telefonu pazarında büyümeye devam edecek gibi gözüküyor. Çin merkezli HMD Global tarafından satın alındıktan sonra hızla büyümeye devam eden marka, üç yeni Nokia akıllı cep telefon ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu yeni modellerin özellikleri şu an için kesinleşmemiş olsa da bazıları ise sızdırılmış durumdadır. 

Nokia 1.4, Nokia 6.4 ve Nokia 7.4 özellikleri

Elde edilen bilgilere göre Nokia 1.4, Nokia 6.4 ve Nokia 7.4 modelleri yakın zamanda  karşımıza çıkacak gibi gözüküyor. Fakat bu model adlandırmasının 1.3, 6.3 ve 7.3 şeklinde kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. Yılın ilk çeyreğinde yani Şubat veya Mart ayında çıkması beklenen Nokia akıllı telefon modelleri, giriş ve orya segment olarak nitelendiriliyor. 

Nokia dizüstü bilgisayar pazarına giriyorNokia dizüstü bilgisayar pazarına giriyor

Nokia 6.4 (6.3) 5G özellikleri

Nokia 6.4, 5G özelliğine sahip Snapdragon 480 işlemci sistemi üzerine kurulacak. Bu işlemci Qualcomm tarafından 5G desteği ile beraber gelen en uygun işlemci sistemi olacak. Bu işlemci de 1.8 GHz hızda çalışan Cortex-A55 çekirdekler ve 2.0 GHz  hızında çalışan Cortex-A76 çekirdekler bulunuyor. Cihazın grafik birimi olarak da Adreno 619 tercih edilmiştir. Cihazın kamera kısmında geldiğimizde ise Nokia 6.3 / 6.4 5G modelinin Nokia 5.4′e benze rşekilde bir kamera sistemi ile kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. 

Fakat ana kamera kısmında Zeiss optikli 48 Megapiksel çözünürlük özelliğine sahip bir kamera olabilir. Fakar ana kamera şu an için netlik kazanmış değil, bu sebeple de ana kamera çözünürlüğünün ise 24 Megapiksel olarak kullanıcıların beğenisine sunulması bekleniyor. Bu dörtlü kamera sisteminin12 Megapiksel ultra geniş açı, 2 Megapiksel makro ve 2 Megapiksel derinlik sensörü şeklinde tasarlanması bekleniyor. Cihazın ön kısmında ise 16 Megapiksel çözünürlüğe sahip selfie kamerası yer alacak.

Nokia 7.4 (7.3) 5G özellikleri

Nokia 7.4 kısmında ise Snapdragon 690 işlemci, RAM kısmında ise 4, 6 ve 8GB ve 64/128 GB depolama seçenekleri ile raflarda yerini alması bekleniyor. Söz konusu bu cihazın kamera kısmında ise yine dört kameralı bir sistem yer alıyor. Bu sisteme göre ise 48 ya da 64 Megapiksel ana kamera, 12 Megapiksel ultra geniş açı, 2 Megapiksel alan derinliği ve 2 Megapiksel makro kamera kurulumu ile kullanıcıların karşısına çıkacak.

Nokia 1.4 (1.3) özellikleri

Konuyla ilgili olarak sızdırılan bilgilere göre Nokia 1.4 özellikleri diğerlerine göre daha fazla ayrıntıya sahiptir. Giriş seviyesinde olacak oaln bu cihazın ekran kısmında 6,5 inç ve HD Plus çözünürlüğünde LCD ekran yer alıyor. Dört çekirdekli ve 1.3 GHz işlem gücüne sahip olan bir işlemciye sahip olacak olan bu modelin 1 GB RAM ve 4000 mAH pil kapasitesi ile geleceği düşünülüyor. Söz konusu bu akıllı cihazın depolama kapasitesi ise 16 GB boyutunda.

Nokia 1.4'in kamera kısmında ise çift arka kamera ile gelecek giriş seviyesi Nokia, sızıntılardan elde edilen bilgilere göre 100 euro bandının altında bir fiyatla piyasaya çıkacak gibi düşünülüyor. Kamera noktasına gelindiğinde ise LED flaşlı çift arka kameraya sahip olacak. Ana kameranın 8 Megapiksel ve ikincil kameranın 2 Megapiksel çözünürlüğe sahip olması beklentiler arasında. nÖn kamera çözünürlüğü ise 5 Megapiksel olabilir.


Resmi olarak tanıtılan Nokia 5.4 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Nokia 5.4 özellikleri ve fiyatı
Nokia TA-1322 tasarım ve bazı özellikleri FFC listesinde ortaya çıktıNokia TA-1322 tasarım ve bazı özellikleri FFC listesinde ortaya çıktı
Nokia 5G desteğine sahip dört yeni akıllı telefon üzerinde çalışıyorNokia 5G desteğine sahip dört yeni akıllı telefon üzerinde çalışıyor

PAYLAŞ