Nokia satışları durdurulamaz bir düşüşte - Haberler - indir.com

Nokia satışları durdurulamaz bir düşüşte

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-05 15:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

2017 ve 2018 yılında adeta yükselişe geçen Nokia markası pazarda ilk 10 listesinde yer almayı başarmıştı. Nokia bu başarısını 2019 yılında kaybetmiş olup hatta düşüşe geçmiştir. Teknoloji devi Microsoft'un Nokia markasını rafa kaldırmasının ardından bir araya gelerek markayı satın alan Finli HMD Global ortaklığı eski başarılı ismi canlandırmak için harekete geçti. İlk dönemlerde büyük bir ilgi gören Nokia telefonlar artık geri planda kaldı. 

Nokia sürekli düşüş içerisinde

Başarılı olmanın da vermiş olduğu etkiyle beraber HDM Global çatısı altında akıllı cep telefonları ilk dönem büyük ilgi  görmüştü. 2017 yılının ilk çeyreğinde 100 bin adet satış yapan marka 2017 dördüncü çeyreğinde ise 4.4 milyon satış rakamlarına ulaşmayı başladı. Toplamda 10 milyon barajını aşan Nokia adım adım pazarın ilk 10 listesini de zorlamaya başlamıştı. Bunun yanı sıra aynı zamanda 2019 yılı içerisinde bu başarı sona erdi. Çinli markaların da piyasaya girmesinin etkisiyle 2019 yılında satışları düşen Nokia markası 2020 yılında daha da zorlu bir süreç geçiriyor. 

Redmi olarak tanıtılan Nokia C2 özellikleri ve fiyatıRedmi olarak tanıtılan Nokia C2 özellikleri ve fiyatı

Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre yılın ilk çeyreğinde Nokia markalı akıllı cep telefonlar 1.7 milyon adet satmayı başardı ve yıl genelinde ise yüzde 45.2 oranında düşüş yaşadı. Yılın son çeyreğinde Nokia satışları yaklaşık olarak 1 milyon dolarında düşüş yaşadı. Nokia için bu kadar düşük bir satış rakamı son olarak 2017 yılının ilk çeyreğinde 1.4 milyon ile elde edilirken, o dönemde Nokia yükseliş trendindeydi. Satışların düşüşe geçmesinde elbette korona virüs salgınının da etkisi oldukça büyük gözüküyor ancak uzmanlar son zamanlarda üretilen akıllı cep telefonların tüketici tarafında pek de ilgi görmediğini dile getirdi. Daha önceki yıllarda kamera alanında oldukça etkili olmasına rağmen Samsung, Oppo, Xiaomi veya Huawei gibi teknoloji devlerinin hamlelerine cevap verecek bir üst düzey telefon mevcut değildir. Nokia tarafında eğer acil bir şekilde strateji değişikliğine gidilmezse ikinci çeyrekte Nokia çok daha büyük düşüşler yaşayabilir. Durumun bu şekilde ilerliyor olması Nokia adına pek parlak günlerin gelmeyeceğini gösteriyor olsa da şirket tarafından yapılacak olan başarılı bir hamlenin ardından şirket eski parlak günlerine geri dönebilir. 


Resmi olarak tanıtılan Nokia 8.3 5G özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Nokia 8.3 5G özellikleri ve fiyatı
Nokia 5310 geri dönüyor!Nokia 5310 geri dönüyor!
Nokia 7.3'ün özellikleri netleşiyorNokia 7.3'ün özellikleri netleşiyor

PAYLAŞ