Nokia patent ihlali gerekçesiyle OPPO'ya dava açıyor - Haberler - indir.com

Nokia patent ihlali gerekçesiyle OPPO'ya dava açıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-12 11:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Nokia ve OPPO patent ihlali nedeniyle karşı karşıya geldi. Finlandiya merkezli teknoloji şirket Nokia OPPO’ya dava açıyor. Bir süredir patent kullanımları için Nokia’ya tazminat ödemeyi bırakması şirketi kızdırdı. Konuyla ilgili resmi açıklama yapan Nokia, OPPO’ya yeniden dava açacağını onayladı.

Nokia bir süredir teknoloji şirketleriyle savaş halinde. Birkaç senedir pek çok teknoloji şirketiyle mahkemelik olan ve açtığı davaları bir kaybedip bir kazanan Nokia; Lenovo ve Daimler’in (Mercedes'in üreticisi) yer aldığı davalarda yüklü miktarlarda tazminat almıştı. OPPO ile yakın zamana kadar bir sıkıntısı olmayan şirket, Çin merkezli şirketin patent kullanım bedelini ödememesi karşısında yasal süreç başlattı.

Nokia'nın uygun fiyatlı telefonu C01 Plus tanıtıldıNokia'nın uygun fiyatlı telefonu C01 Plus tanıtıldı

Nokia uygun fiyatlı bir çok telefon tanıttı!

OPPO 2018 senesinden beri patent kullanımları için Nokia’ya ödeme yapıyordu. Ama Çin merkezli teknoloji devi 2018 senesinde imzalanan ve birçok patentin kullanımına izin veren lisans anlaşmasını yenilemeyi reddetti.

OPPO lisans sözleşmesini yenilemek istemiyor!

OPPO’nun Nokia’yla lisans sözleşmesini neden yenilemek istemediğine dair henüz hiçbir şey bilinmiyor. Ancak Nokia, Çin merkezli şirketin lisans anlaşması yenilenmemesine rağmen kendi teknolojisini kullanmaya devam ettiğini iddia ediyor ki bu da OPPO’nun Nokia’nın haklarını ihlal ettiği anlamına geliyor. Bu duruma biz çözüm bulmak isteyen Nokia Almanya, Fransa, İngiltere ve Hindistan’da gerekli yasal işlemleri başlattı.


Nokia, Oppo’yla lisans sözleşmesine dair görüşmelerin yapıldığını fakat Çinli şirketin Nokia tarafından sunulan “adil ve mantıklı teklifleri“ reddettiğini ve Oppo’nun yaşanan bu anlaşmazlığı dostça çözmekten uzak durduğu için, dava açmaktan başka bir çözümleri kalmadığını açıkladı.

 


Nokia C20 Plus Tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatlarıNokia C20 Plus Tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatları
Uygun fiyatlı Nokia 110 ve 105 modelleri tanıtıldıUygun fiyatlı Nokia 110 ve 105 modelleri tanıtıldı

PAYLAŞ