Nokia Lumia 1320 İncelemesi (Video) - Haberler - indir.com

Nokia Lumia 1320 İncelemesi (Video)

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

indir.com ekibi olarak yeni başladığımız inceleme kategorisinde ele aldığımız Nokia'nın, Windows Phone platformunda çalışan Phablet cihazı Nokia Lumia 1320'ya ait ilk deneyimimizin ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz.

Lafı fazla uzatmadan hemen Nokia Lumia 1320 ile ilgili izlenimlerimizi sizlerle paylaşalım. Ayrıca haberimizin altında yer alan Nokia Lumia 1320 Video İncelememizi de izlemeyi unutmayın..

KUTU İÇERİĞİ

Nokia Lumia 1320, Nokia AC-60 MicroUSB Şarj Cihazı, Nokia Şarj ve Veri Kablosu, Nokia Stereo Kulaklık, Kullanım Kılavuzu

Nokia Lumia 1320 Kutu İçeriği

TASARIM ve DONANIM

İncelemeye aldığımız Lumia'yı kutusundan çıkardıktan sonra ilk dikkatimizi çeken 6 inch genişliğindeki ekranı, 164.2 x 85.9 x 9.8 mm ölçülerindeki dış boyutu ve 220 gramlık ağırlığıyla bir phablet için bu ağırlığın hafif olması oldu. Yüksek çözünürlükteki (1280 x 720) ekran HD görüntü kalitesi sunuyor. Ekranın büyük olması ve hassas dokunuşları algılaması da özellikle internette rahat bir gezinti yapmak isteyen kullanıcıların telefon üzerinde hemen her şeye hakim olmalarını da sağlıyor.

Nokia Lumia 1320 Ön ve Arka Resim

Telefonun üst kısmında 3.5 mm kulaklık girişi, alt kısmında micro USB girişi, sağ tarafında ses kontrol, açma ve kapama ile kamera tuşları yer alıyor ki kamera tuşu ekran kilitli olsa bile kamerayı aktif hale getirebiliyor. 5MP çözünürlükteki kamera ile yaptığımız çekimlerde aynı çözünürlükteki ürünlerden daha iyi bir performans aldığımız gibi telefon üzerindeki flaşın da özellikle karanlık ortamlardaki çekimlerde büyük bir avantaj sağladığını gördük.

Arka kapağı değiştirilebilir bir şekilde tasarlanmış olan Lumia 1320'yi eline ilk alan kullanıcılar sanırım biz gibi öncelikle micro SIM uyumlu olan SIM kart yuvasını arayacaklar. Ancak kısa bir uğraşı sonucunda arka kapağın çıkarılabilir olduğunu ve SIM yuvasıyla microSD kart girişinin o kapağın altında konumlandırılmış olduğunu keşfedebilirler.

Nokia Lumia 1320 arka

microSD kart demişken; kendi içerisinde 8GB hafızası bulunan Lumia 1320'ye 64GB'a kadar harici hafıza kartı takılabiliyor. Bu sayede de toplamda 72GB depolama alanına sahip olabiliyorsunuz. 

Ayrıca telefonun arka kapağı çıkarılabilir ve değiştirilebilir bir şekilde dizayn edilmesine karşın ne yazık ki bataryaya erişemiyor ve değiştiremiyorsunuz. Lumia 1320'nin sarı, siyah ve kırmızı renk seçenekleri de mevcut.

PERFORMANS 

Angry Birds Go ve Asphalt 8: Airborne oyunlarıyla denediğimiz Nokia Lumia 1320'nin performasını 1 GB Ram ile çift çekirdekli, 1.7 GHz hıza sahip Qualcomm Snapdragon S4 işlemci sağlıyor. Telefona alternatif olan diğer cihazlardan farklı olarak 3400 mAh'lık batarya gücü ise dikkatimizi çeken bir diğer özellik oldu. Gündelik kullanarak test ettiğimiz batarya 3 gün dayanabilirken; internet, oyun, müzik dinleme ve film izleme gibi yoğun kullanımlarda 1 günü rahatlıkla çıkarabildi.

Oynadığımız oyunlarda pek fazla takılma problemi yaşatmayan telefon, oyunların yüksek performans gerekliliğinden dolayı ısınsa da kayda değer bir sorun yaşatmıyor. Lumia 1320 için yaptığımız Antutu Benchmark sonucunu aşağıda görebilirsiniz.

Nokia Lumia 1320 Antutu Sonucu

YAZILIM

Sizinde bildiğiniz ya da tahmin edebileceğiniz üzere Nokia Lumia 1320'de Windows Mobile işletim sistemi kullanılmış. Android sistemine sahip bir cihaz kullanıcısı olarak telefonu açtıktan sonra işletim sisteminden dolayı telefonu kullanırken zorlanacağımı düşünsem de aslında arayüze rahat bir şekilde alıştığımı söyleyebilirim. Özellikle ekrandaki akıcılık, uygulamalar arasındaki geçişlerdeki animasyonlar ve uygulamaları açmak istediğinizdeki hız beni oldukça etkiledi.

WindowsPhone

EDİTÖRÜN YORUMU

Yuvarlak kavislere sahip şık tasarımı ve performansıyla bizi etkilemeyi başarmış olan Nokia Lumia 1320'de yetersiz gördüğümüz 5MP'lik kamerası haricinde hız, pil ömrü ve dayanıklılık olarak satın alınabilirliğini kanıtladı. Eğer piyasada bulunan üst düzey phabletler bütçenizi aşıyor ya da zorluyorsa onlardan daha uygun bir fiyata satılan Nokia Lumia 1320'yi almanızı tavsiye ederiz.




Nokia Lumia 1320 İncelemesi


PAYLAŞ