Nokia, kullanıcılarına güzel haberi verdi - Haberler - indir.com

Nokia, kullanıcılarına güzel haberi verdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-29 15:35:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son dönemlerde yeniden adından söz ettiren Nokia, ünlü kamera teknolojisi PureView’ı yeniden kullanıcılarıyla buluşturacak.

Cep telefonlarının ilk patladığı yıllarda en iyi telefon olarak görülen Nokia, akıllı telefonların çıkmasıyla birlikte, rakiplerinin gerisinde kalmıştı. 2014 yılında Microsoft tarafından Lumia modelleriyle akıllı telefon üretimine geçen marka, beklediği başarıyı yakalayamadı ve yine rakiplerine yetişemedi. Fakat son dönemlerde HMD Global’ın elinde olan Nokia sonunda değerlendirildi ve akıllı telefon camiasında başarıyı yakaladı.

Markayı Microsoft’un aldığı dönemlerde, Nokia’nın ünlü markası PureView anlaşma dahilindeydi ve bunun için 7.3 milyar dolar ödenmişti. Microsoft o dönem, Nokia 808 ve Lumia 1020, 1520, 920, 950 ile 950 XL modellerini çıkardı. PureView ile çalışan Micrososft, bu dönemde 41 mp’lik kameraya imza atmıştı. Şimdi HMD Global yeniden PureView ile çalışmaya başlayacak.

PUREVIEW, yeniden Nokia ile buluşuyor

HMD Global’in Nokia markasını satın alması, marka açısından oldukça iyi oldu ve modelleri ile Nokia markası yeniden konuşulmaya başlandı. HMD Global, marka üzerindeki çalışmalarını sürdürerek, rakiplerine meydan okumayı amaçlamaya devam ediyor. İşletim sisteminde Android kullanarak akıllı bir adım atan şirket, şimdi de PureView kamera teknolojisini yeniden Nokia işe buluşturmaya hazırlanıyor. Bununla ilgili olarak 23 Ağustos 2018 tarihinde anlaşma gerçekleştirildi. PureView kamera teknolojisi ile gelecek ilk Nokia akıllı telefonun hangisi olacağı ise henüz bilinmiyor. Tahminlere göre, bu cihaz ilk olarak en erken 2019 yılında çıkabilir.





PAYLAŞ