Nokia G10 hakkında çeşitli bilgiler sızdırıldı - Haberler - indir.com

Nokia G10 hakkında çeşitli bilgiler sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-16 13:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Orta seviyeli donanımsal özellikleriyle takın zaman piyasaya sunulacak olan Nokia G10 tüm teknik özellikleriyle kullanıcıların beğenisine sunuldu. Satış fiyatının ne kadar olacağına kadar hemen hemen her detayı paylaşılan bu cihaz muhtemelen resmi olarak gelecek ay içerisinde sunulacak. 

HMD Global şirketi dün gerçekleştirmiş olduğu bir duyuruda, 8 Nisan tarihinde bir çok yeni Nokia akıllı cep telefonunu tanıtacağını dile getirmişti. Şu an için bu cihazların adları resmi olarak açıklanmış değildir. Ancak bugün ortaya çıkan G10'un o telefonlardan biri olabilme ihtimali düşünülüyor. 

Nokia 1.4'ün özellikleri ve fiyatı belli olduNokia 1.4'ün özellikleri ve fiyatı belli oldu

Nokia G10 özellikleri

NokiaPowerUser platformu tarafından internete sızdırılan bu yeni Nokia telefonu 6,38 inçlik HD+ ekran üzerine kurulu olacak. 160,97 × 75,99 × 8,7 milimetre boyutlarında ve 180 gram ağırlığına sahip olan bu telefon mavi ve mor renk seçenekleriyle piyasada yerini alacak. Söz konusu bu telefonun tasarımını şu an için göremiyor olsak da şirketin bu konu ile ilgili olarak önemli bir atılım göstermesi de zaten beklenmiyordu. Bütçe dostu niteliğine sahip olan muhtemel Nokia'nın diğer orta segmentli cihazlarına benzer bir şekilde alışık olunan bir tasarımla sunulacak.

3GB ya da 4GB RAM kapasitesi ile ideal bir kullanıma izin veren Nokia G10, kullanıcılara 32GB ve 64GB’lık iki farklı depolama alanı seçeneği sunacak. İddialara göre bu bilgilere ek olarak da microSD kart girişine de yer verilecek. Bu sayede kullanıcıları söz konusu bu akıllı cihazın hafızasını 512GB’a kadar genişletebilecek. Cihaz sekiz çekirdekli bir işlemciye sahip olacak. Fakat maalesef şu an için hangi yonga setinin tercih edileceği bilinmiyor. Nokia G10'la ilgili şu anda tek soru işareti bu gibi gözüküyor. 

Kutusundan çıkar çıkmaz Android 11 işletim sistemiyle sunulacak olan G10 cihazı 3,5 milimetre kulaklık girişi, FM radyo alıcısı, çift mikrofon ve Qualcommm aptX desteği sunacak. Aynı zamanda cihazda çift SIM kart desteğine izin verilecek. Bu akıllı cep telefonun çıkarılamaz batarya sistemindeyse 4,000 mAh pil kapasitesi tercih edilecek. Nokia G10 adlı telefonun kamera kısmında ise 48 megapiksellik bir ana kamera yer alıyor. Buna ek olarak 5 megapiksel ultra geniş açılı lens, 2 megapiksel derinlik sensörü ve 2 megapiksellik makro kamerayla modül tamamlanacak. Cihazın ön kısmındaysa 16 megapiksellik bir selfie kamerası yer alacak.

Nokia G10 fiyat etiketi

Heyecanla beklenen Nokia G10’un satış fiyatı ise yine aynı iddialara göre 139 Euro (yaklaşık 1.250 TL + vergiler) karşılığında kullanıcıların beğenisine sunulacak. Bir üst modelin fiyatının ne olacağı ise şu an için henüz bilgi yoktur. 


Nokia'nın Professional P3600 kulaklığının duyurusu yapıldıNokia'nın Professional P3600 kulaklığının duyurusu yapıldı
Nokia 8.3 5G için Android 11 yayınlandıNokia 8.3 5G için Android 11 yayınlandı
Nokia'dan G10 adlı yeni oyuncu odaklı telefonNokia'dan G10 adlı yeni oyuncu odaklı telefon

PAYLAŞ