Nokia C1 Android Telefonun Görüntüleri Ortaya Çıktı - Haberler - indir.com

Nokia C1 Android Telefonun Görüntüleri Ortaya Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-09-07 18:00:08
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon pazarına giriş yapan Nokia, Android işletim sistemli ilk akıllı telefonunu gün yüzüne çıkardı. Nokia C1 adlı cihazın, Çin'de bulunan bir sosyal paylaşım sitesi tarafından ilk görüntüler ortaya çıktı.

Bir zamanların ünlü telefoın üreticilerinden Nokia, bilindiği üzere geçen yıl imzalanan anlaşma doğrultusunda telefon bölümünü Microsoft'a devretmiş, 2016 yılına kadar kendi markası altında telefon üretemeyecekti.

Nokia C1

2016 yılının yaklaşması ile anlaşma süresinde sona doğru gelen Nokia, kendi markası ile piyasaya sunacağı akıllı telefonlarını yavaş yavaş gün yüzüne çıkarmaya başladı. Bu doğrultuda geliştirdiği ilk Android'li cihazı Nokia C1 modeli oldu.

Daha önce sızdırılma haberleri ile gündeme gelen Nokia C1, bugün çıkan bir haberle detaylı özellikleri ve görselleri ile ortaya çıktı. Cihazda, 5 inçlik 720p çözünürlüğünde ekran, Intel Atom çipseti, 2GB RAM, 32GB'lık dahili hazııfa ile 8 MP arka, 5 MP ön kamera yer alıyor.

Nokia C1

Android 5.1.1 tabanlı Z Launcher'e sahip C1, bunun yanı sıra Bluetoot, Wi-Fi ve GPS bağlantı özelliklerini de bünyesinde barındırıyor. Ortaya çıkan görsellerden de görüldüğü gibi sade ve şık tasarımı ile dikkat çeken cihazın heniz fiyatı ve çıkış tarihi ile ilgili net bir bilgi bulunmuyor.





PAYLAŞ