Nokia 9'da İnanılmaz Güvenlik Açığı - Haberler - indir.com

Nokia 9'da İnanılmaz Güvenlik Açığı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-22 16:17:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Sosyal Medya

Bildiğiniz üzere Finlandiyalı telefon üreticisi HDM Global kapsamında Nokia’nın modelleri üretilmeye devam ediliyor. Son olarak şirketin amiral gemisi cihazı olan Nokia 9 PureView modelinde önemli ve ilginç bir hata ortaya çıktı. Buna göre cihazda yer alan parmak izi okuyucusu kayıtlı parmaklar haricinde açılabiliyor. Öyle ki belirtilene göre sakızla bile parmak izi tarayıcısının kandırılabileceği belirtiliyor. Bugün Twitter üzerinden yayınlanan bir videoya göre Nokia 9 PureView kullanıcılarının yaşamış olduğu bu sorun açık bir şekilde gözüküyor. Video sonrasında başka Nokia 9 kullanıcılarının da aynı sorunu yaşadıkları ortaya çıktı.

Nokia 9, Parmak İzinde Önemli Sorun

Ekrana Entegre Kameralı Nokia 8.1 Plus GeliyorEkrana Entegre Kameralı Nokia 8.1 Plus Geliyor

Bu sorun Nokia cihazlara özel olarak bir süre önce meydana gelmişti. Buna göre geçtiğimiz aylarda Android 9 Pie 4.22 güncellemesi ile parmak izi sorunları yaşanabileceği ifade edilmişti. Google tarafından da yapılan bir resmi açılama da Nisan 2019 Android güncellemesi ile probleme müdahale ettiklerini ifade etmişti. Twitter üzerinde Decoded Pixel tarafından yayınlanan videoya göre arayüzde yaşanan bu sorunun büyük güvenlik sorunlarına yol açabileceği açık bir şekilde gözüküyor. Cihazı başka birisine ait parmakla açabilirken ayrıca sakızı cihaza bastırarak yine parmak izi tarayıcısını aştığı gözüküyor.

 

Video of the fingerprint sensor unlocking phone with a packet of chewing gum and someone else's finger pic.twitter.com/jwY4ZG7uCh — Decoded Pixel (@decodedpixel) 21 Nisan 2019

 

 

Benzer sorunu yaşayan bir başka kullanıcısı ise Reddit üzerinde şu sözleri dile getirdi; “Bende de vardı ve tamamen şaka gibiydi… Bir parmağınızı kaydediyordunuz ancak istediğiniz parmağınızla telefonu açabiliyordunuz. T-shirt ya da başka kıyafetle telefonu açabiliyor, birkaç kere üst üste dokununca parmak fark etmeksizin telefonu kullanabilir hale geliyordunuz. Tamamen berbattı.”

Bakalım Nokia 9 serisi amiral gemisi modellerin yaşadığı bu sorun yakın zamanda yayınlanacak olan güncelleme ile düzelecek mi göreceğiz. Nokia cephesinden henüz konu hakkında açıklama gelmezken yakın zamanda sorunun düzeltilmesi bekleniyor.  


İlgili uygulamalar
6 GB RAM'li Nokia 8.1 Geliyor!6 GB RAM'li Nokia 8.1 Geliyor!

PAYLAŞ