Nokia 9, Snapdragon 845 ile Gelebilir - Haberler - indir.com

Nokia 9, Snapdragon 845 ile Gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-10 14:14:51
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Telefon üreticisi HDM Global’ın yeni amiral gemisi modeli hakkında detaylar gelmeye devam ediyor. Son olarak şirketin sunması beklenilen Nokia 9 cihazı hakkında bazı detaylar ortaya çıktı. 2017 yılından beri söylentileri devam eden bu model yerine şirket Nokia 8 Sirocco adlı bir modelini kullanıcıların sunmuştu. Şimdi ise beş arka kamera sistemine sahip olması beklenilen Nokia 9 PuewView cihazının Olympic kod adıyla resmi olarak çıktığı ifade ediliyor. Model henüz resmileşmese de gelen bilgilere göre modelin işlemci gücü tarafında Qualcomm’un Snapdragon 845 işlemci setini kullanması bekleniyor. Kutu içinden Android’in en güncel sürümü olan 9.0 Pie ile çıkış yapması da beklentiler arasında bulunuyor.

Nokia 9 Güçlü Özelliklere Sahip Olacak

Yenilenmiş Nokia 7.1 Avrupa'ya SunuluyorYenilenmiş Nokia 7.1 Avrupa'ya Sunuluyor

Birçok Nokia 9 sızıntıları bulunurken bunlardan en iddialı olanı tam 5 kameralı cihaz oluyor. Nokia 9 PureView modelini sadece kamera tarafında değil donanım tarafında da üst seviye bir model olarak göreceğiz. Qualcomm’un en güçlü yeni işlemcisi Snapdragon 855 geçtiğimiz haftalarda resmi olarak tanıtılmıştı. 2019’un birçok amiral gemisine güç verecek olan bu işlemci iddialı performansa sahip olacak. Ancak yeni amiral gemisi olması beklenilen Nokia 9 ise Snapdragon 845’le gelirse bu noktada rekabet anlamında geride kalacağa benziyor.

HDM Global'den Yeni Bir Nokia Başarısı Daha Geldi

Nokia 9 PuewView modelinin gecikmesi noktasında ise HMD Global ürün şefi Juho Sarvikas gösteriliyor. Bu noktada 2018’in Aralık dönemiyle sunulması beklenilen telefon Sarvikas’ın kararıyla beraber daha ileri bir tarihe ertelenmişti. Yeni Nokia 9 modelinden henüz somut bir sızıntı bulunmazken, Snapdragon 845 işlemcisiyle gelirse modelin pazardaki şansının az olması bekleniyor. Bu noktada amiral gemisi bu yeni modelin performans testleri tarafında Snapdragon 855 işlemcisini kullanan rakiplerinin arkasında kalacağı düşünülüyor. Bakalım HDM Global bu konuda nasıl bir hamle yapacak göreceğiz.


Merakla beklenen Nokia 8.1 tasarımı görüntülendiMerakla beklenen Nokia 8.1 tasarımı görüntülendi
Nokia 8.1 Tanıtım Öncesinde Yeniden GözüktüNokia 8.1 Tanıtım Öncesinde Yeniden Gözüktü
Nokia 8.1 tanıtıldıNokia 8.1 tanıtıldı

PAYLAŞ