Nokia 7.3'ün özellikleri netleşiyor - Haberler - indir.com

Nokia 7.3'ün özellikleri netleşiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-17 20:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefon üreticisi HDM Global’in iki farklı Nokia 7.3 prototip modeli üzerinde çalıştığı iddia edildi. Şirkete göre ise hangi prototipin tercih edileceği kararı verilmezken, bu prototipler özellikler kamera özellikleri tarafından bazı farklara sahip olacak. Bir dönemin popüler telefon üreticisi olan Nokia, uzun bir süredir HDM Global çatısı aldında piyasadaki hayatını sürdürüyor. HMD Global markası ile nitekim güncel cihazların trendini yakalayan Nokia, modelleri ile  tüketicilerin karşısına geliyor ve bir türlü henüz istenilen seviyeye erişebilmiş değil. Bu sebeple HDM Global şirketi model çıkartmadan önce cihazları içi sıkı ve detaylı bir gelişim süreci geçiriyor.

İddialara göre ise HMD Global şirketi bir süredir iki prototipi üzerinde testlerini gerçekleştiriyor. Test edilen prototip modellerinin ikisinin de Nokia 7.3 olarak adlandırılan model olduğu belirtiliyor. Kaynaklar ise Nokia 7.3’ün fotoğraf ve video çekim noktasında iddialı dörtlü bir kamera sistemi ile gelebileceği ve bu kamera kurulumunda gelişmiş bir gece modu bulunacağı ifade ediliyor.

Resmi olarak tanıtılan Nokia 8.3 5G özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Nokia 8.3 5G özellikleri ve fiyatı

HMD Global’den kamera odaklı yeni Nokia 7.3

İddialara göre ise HDM Global’in test ettiği kameralardan birisinin 48 MP olduğu ana kamera olduğu ifade ediliyor. Şirket bu çözünürlüklü bir sensörü Nokia 7.2’de de kullanmıştı. Bu kapsamda ikinci bir alternatif düşünülürken, HDM Global geliştirdiği ikinci prototipte 64 MP çözünürlük sunan bir ana kamera tercih ediyor. Bu ana kameranın ise bir ay önce duyurulmuş olan Nokia 8.3 5G ile aynı olduğunu söyleyelim.

Nokia 7.3 modelinin ikinci, üçüncü ve dördüncü kamera detayları belli olmuş değil. Ancak ön kamera hakkında 2019 model telefonlarda  gördüğümüz 20 megapiksellik selfie kameralar tercih edilmiş durumda. 2020 model Nokia 7.3 ise 24 MP veya 32 MB çözünürlüklü bir ön kamerayla gelmesi bekleniyor. Geçtiğimiz gönemlerde Nokia 7.3 modeli ile alakalı ortaya atılan iddialar bu modelin iki versiyonu olacağını ve 5G destekli olacağını ortaya atmıştı. Bu 5G destekli Nokia 7.3 modelinin ise Snapdragon 765 işlemci gücüne sahip olacağı konuşuluyordu. Eğer bu iddialar gerçekleşir ise HDM Global’ın güçlü bir model ile pazarda ses getirmesi olası gözüküyor.

 


Nokia 5310 geri dönüyor!Nokia 5310 geri dönüyor!

PAYLAŞ