Nokia 7.1 Tanıtıldı! - Haberler - indir.com

Nokia 7.1 Tanıtıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-05 09:25:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

HDM Global tarafından üretilen Android One platformunun yeni üyesi olan Nokia 7.1 tanıtıldı. Telefon orta seviyeye hitap ediyor. İşte Nokia 7.1'in tüm detayları

Nokia 7.1 Özellikleri ve Fiyatı

Çin'de yapılan tanıtımla duyurulan ve özelliklerinin internete düştüğünü gördüğümüz Nokia 7.1, Google'ın Android One platformuna yeni katıldı. Orta seviye olarak geçen bu telefon, kendi kategorisine göre dikkat çekici özelliklere sahip. Nokia'nın bu yeni modelinde 5.84 inçlik bir ekran, 2160x1080 piksel çözünürlüğe sahip. Ayrıca Nokia 7.1 HDR10 desteği sunan bu ekran Gorilla Glass 3 teknolojisini kullanıyor. Çentikli ekrana sahip olan Nokia'nın bu model telefonu gücünü Snapdragon 636 işlemcisinden alıyor. Seçim olarak 3 veya 4 GB RAM seçenekleri bulunduruyor. Depolama kapasitesi olarak 43 ya da 64 GB'lık seçimler sunacak.

Nokia 2.1, Nokia 5.1 Plus ve Nokia 6.1 Plus geliyor!Nokia 2.1, Nokia 5.1 Plus ve Nokia 6.1 Plus geliyor!

Telefonun kendi depolama alanın düşük olması aslında çok önemli değil. Çünkü telefona microSD kart takarak depolama alanını yükseltebilirsiniz. Nokia 7.1'in bilgisayar ve güç bağlantısı USB Type-C bağlantısı üzerinden yapılacak. Ek olarak telefonda kulaklık için 3.5 mm bağlantı yuvası bulunuyor. Batarya olarak ise 3060 mAh'lık bir bataryaya sahip. Nokia 7.1 ana kamerası dual teknoloji ile birlikte donatılmış. Bu dual kameralardan ilki 12MP f1.8 diyaframa sahip, ikinci kamera ise 5MP, ön kamera da 8MP çözünürlük sunuyor. Telefonun ana kamerasının objektifleri Alman üretici Zeiss tarafından geliştirilmiş.

Android 8.1 Oreo ile birlikte gelen Nokia 7.1, arka yüzünde parmak izi okuyucusu bulunduruyor. Android 9.0 Pie desteğini de alacak olan bu telefonun fiyatı 349 dolardan başlayacak. Nokia'nın bu modelinin ülkemizdeki telefon piyasasına çıkıp çıkmayacağı bilinmiyor. Fakat gelse bile dolar kurunu hesaba katarsak yaklaşık 3000 Türk Lirası gibi bir fiyatı olabilir. Orta seviye olarak adlandırıldığı için aslında bu fiyat bile ideal fakat vergilerin de işin içine girmesiyle birlikte daha fazla bir fiyat görebiliriz. Bu telefonun henüz ülkemizde çıkıp çıkmayacağı bilinmese de yakında ülkemizde iyi donanımlara sahip, orta seviyeli ve uygun fiyatlı bir telefon görebiliriz. Gelişmeler için Nokia'yı takip edip sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. 


Nokia, kullanıcılarına güzel haberi verdiNokia, kullanıcılarına güzel haberi verdi
Nokia, 5G çalışmaları için yatırım yaptıNokia, 5G çalışmaları için yatırım yaptı
Şimdi de Nokia'dan oyunculara özel telefon!Şimdi de Nokia'dan oyunculara özel telefon!

PAYLAŞ