Nokia 5G desteğine sahip dört yeni akıllı telefon üzerinde çalışıyor - Haberler - indir.com

Nokia 5G desteğine sahip dört yeni akıllı telefon üzerinde çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-12 10:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

HMD Global çatısı altında faaliyet gösteren Nokia, 5G destekli olan akıllı cep telefon gamını coşturmak için harekete geçti. Sektöre yakın olmasıyla bilinen kaynaklardan elde edilen bilgilere göre HDM Global, 2021 yılında dört farklı cep telefon tanıtımı gerçekleştirecek. Nokia'nın tanıtımını yapacağı bu telefonların tamamı ise 5G desteğine sahip olacak. 

Son bir kaç yıldır yaptığı hamlelerle adeta kendini baştan yaratan Nokia, pes etmeden 2021 yılında da hızla yoluna devam etmek için çalışmalara devam ediyor. Bilindiği üzere HMD Global çatısı altında yer alan markanın, "Nokia 8.3 5G" adıyla satışa sunulan tek bir telefonda 5G özelliği vardır. Bugün içerisinde elde edilen bilgilere göreyse HMD Global, 2021 yılı içerisinde 4 adet daha 5G özelliğine sahip Nokia akıllı cep telefon tanıtacak. Bu sayede markanın 5G desteğine sahip akıllı cep telefon sayısı 5'e yükselmiş olacak. 

Nokia'nın yeni üretim merkezi belli olduNokia'nın yeni üretim merkezi belli oldu

Nokia markası adı altında yer alan dört yeni 5G'li akıllı cep telefonun bu yıl içerisinde tanıtımının yapılacağına dair söylentilerden kaynakladığı üzere NokiaPowerUser yer alıyor. NokiaPowerUser'a göre bu dört cihaz ile beraber piyasaya sürülmeyecek olan bu cihazın yerine ikisi 2021'in ilk yarısında, diğer iki de ikinci yarısında kullanıcıların beğenisine sunulacak.  Şu an için ise bu dört farklı akıllı cep telefonların isimlerinin ne olacağı hakkında bir bilgi bulunmuyor. Nokia hakkında çeşitli haberler yapan NokiaPowerUser'a göre 2021 yılında çıkacak olan 5G destekli telefonlar; Nokia 5.4, Nokia 7.3, Nokia 8.3 ve Nokia 9 PureView modellerinin halefi olarak değerlendiriliyor. Bu sebepten dolayı, şu şekilde isimlendirilme olasılığı son derece yüksektir; 

Nokia 5.5 5G

Nokia 7.45G

Nokia 8.45G

Nokia 9.x PureView

NokiaPowerUser sektöre yakın olmasıyla bilinen kaynaklardan elde ettiği bilgiler doğrultusunda, yılın ilk yarısında piyasada yer alan akıllı cep telefonlardan birinin Nokia 7.4 5G olacağını dile getirdi. Bununla beraber aynı zamanda telefonda Qualcomm’un Snapdragon 480 yonga setinin kullanılacağının altı çizildi. Yine de bu söylemlerin şu an için iddiadan öteye gitmediğini hatırlatmakta fayda vardır. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar gelecek günlerde daha fazla bilginin elde edilmesi bekleniyor. 

 


Nokia dizüstü bilgisayar pazarına giriyorNokia dizüstü bilgisayar pazarına giriyor
Resmi olarak tanıtılan Nokia 5.4 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Nokia 5.4 özellikleri ve fiyatı
Nokia TA-1322 tasarım ve bazı özellikleri FFC listesinde ortaya çıktıNokia TA-1322 tasarım ve bazı özellikleri FFC listesinde ortaya çıktı

PAYLAŞ