Nokia, 5G çalışmaları için yatırım yaptı - Haberler - indir.com

Nokia, 5G çalışmaları için yatırım yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-29 14:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon markalarından Nokia, 5G teknolojisi için yüklü miktarda yatırım yaptı.

Teknoloji ilerledikçe, akıllı telefonlardan beklenenler de artmaya başladı. Akıllı telefonun beklentileri karşılaması adına da 4,5G, 5G gibi teknolojilere başvuruluyor. En son kullanıcılara 4,5G teknolojisi sunulmuştu ve sırada da 5G teknolojisinin olduğu biliniyor. 5G teknolojisi, kullanıcıların daha geniş kapsama alanı ve daha kaliteli bir internet bağlantısı kullanmasına olanak tanıyacak. İlerleyen zamanlarda tüm operatörlerin bu teknolojiyi sunacağı biliniyor. Tabi 5G teknolojisini cihazların da desteklemesi gerekiyor. Bunun için çalışmalar yürüten akıllı telefon markalarına şimdi de Nokia eklendi. Finlandiya firması Nokia, 5G teknolojisi için yatırım yaptı.

Nokia, 5G teknolojisi için 500 milyon dolar kredi sağladı

Son zamanlarda teknolojinin odak noktalarından birisi 5G. Bununla ilgili olarak Çin ve ABD’nin araştırma çalışmaları yürüttüğü biliniyor. Çalışmalar ilk olarak 2015 yılında başladı ve önümüzdeki yıl daha somut bir hal alması bekleniyor. Son olarak bu anlamda yatırım yapan isim Nokia oldu. Nokia’nın yatırımı, Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Alexander Stubb tarafından duyuruldu ve şirkete 500 milyon dolar kredi sağladıklarını söyledi. Banka tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa, 2015 yılında başlayan 5G çalışmalarına, Ericsson ve Nokia öncülük ediyor.

Nokia, geçtiğimiz ay içerisinde de T-Mobile ile bir anlaşma sağlamıştı. 3 milyar 500 milyon dolarlık bu anlaşma ile dünyanın en büyük 5G anlaşması imzalanmış oldu. 5G haberleşme ağının, 2025 yılına kadar 1 milyar 200 milyonun üzerine çıkacağı tahmine ediliyor.





PAYLAŞ